Bele lehet úgy fogni házépítésbe, hogy minden munkát kiadok?
Persze, van ilyen és még olcsók is:)
De ha te nem értesz hozzá nincs más választásod mint kiválasztani egyet, és majd kiderül milyenek.
Vagy veszel házat ami már készen van, én inkább azt tenném még ha fel is kell újítani ezt azt.
Ettől félek én is, nehogy becsapjanak, mivel észreveszik hogy nem értek hozzá.
Első, mire írtad hogy olcsók?
5-el egyetértek. Ha a tulaj nem ért hozzá, hogy próbáljon keménynek lenni? Sehogy. Csak viccet csinálna magából.
De mindenképpen nagyon drága lesz ha mindent szakemberrel kell csináltatni. Akkor is ha nem ver át senki.
Én most építkezek 300m2 házat akarok felhúzni.
Én nem adok ki senkinek semmit! Egy ekkora házat felépíteni 50-55 millió forint ha kiadsz mindent egy generál kivitelezőnek.
Hála istennek van Google és már a szerekezeti anyagokon meglehet így spórolni 1-1.5 millió forintot! Ezt viszont a kivitelező nem fogja megtenni neeked mert ő bemegy az első tüzépbe megrendeli az anyagokat XYZ időre odarendeli és nyomja...
Én magam veszem az anyagokat és a vállalkozómnak csak be kell építeni.
Ekkora házra a fűtés szakcéggel kb 3 millió forint viszont ha én megveszem az anyagokat ami kb 1 millióból kijön és előkészítem a radiátorok helyét leteszem a padlófűtés csövet stb és csak a kötésekre veszek igénybe szakembert talán 500.000 forintból megúszom a munkadíjat
Villanyszerelő álltalában 5-10 ezer forint / kiálláson dolgozik. Számold ki mennyi kell egy házhoz. Egy villágításhoz kapásból 2... Itt is kijön mindjárt bő 2-2.5 millió forint viszont a villanyszerelő suli 350.000 lidl-ben lehet kapni falhoronymarót fúrókalapcsáot ill egyéb szerszámok 50.000 ből kihozod. Az anyag 300.000 ezer forint így ezt is megúszhatod 700-800 ezerből
festés: egy 15m2 szoba festése 80 ezer körül van. Annyiból 10 helységet magad kifesthetsz
parketta lerakáshoz dekopír fűrészen kívül más nem kell
ha életedbe nem tettél le járólapot hívsz szakembert megcsináltasz vele egy WC-t és figyelmesen figyeled a mozdulatit. Rájösz az se olyan nehéz és reménytelen viszont szakember 2000 m2 áron rakja le és ebbe NINCS anyag!
100%, hogy átvernek. Nem feltétlen durván és egyértelműen, inkább csak nem jó áron, nem időben, nem a megfelelő sorrendben készülnek el a dolgok. Egyik művelet üti a másikat, nem lesz előkészítve ami a következű munkafolyamathoz kelleni fog, csak ha az már másik szakipar akkor nem érdekli az előzőt. Amikor bizonytalan vagy valamiben rábeszélnek arra a megoldásra ami a kivitelezőnek olcsóbb, kényelmesebb. A végén már belemész mindenbe anyagilag és műszakilag is, csak legyen már valami kész.
Talán lehet találni egy független építés vezetőt aki nem csak lepapírozza a dolgokat, hanem kimegy, irányít, összefogja a dolgokat.
Szép dolog ez a mindent tanuljon ki az ember, meg csináljon meg maga. Van akinek ez működik, mert világ életében minden lében kanál tótum faktum volt, de magamból kiindulva én csak felújítottam egy házat, a tizedét se csináltam meg végül magam mint amiről azt gondoltam meg fogom és még így is romba dőlt a családi életünk. Van akinek szuperul megy, hogy otthagyja reggel feleségét, gyerekét aztán nyomatja a dolgait, vannak nők, családok akik ezt bírják és kibírják, nekem nem vált be. A ház ugyan kész van nagyjából, de ilyen áron nem is kellett volna.
Szerencsêre ma már van Magyarországon olyan hozzáértő kivitelező, aki el tud vállalni egy családi házat generálkivitelezésben, tehát kulcsra készen. Ekkor a kivitelező a tervek, a kiviteli tervek alapján megépíti a házat. Miért lenne átverés a kivitelező haszna? Persze lehet figyelni a költségeket leginkább azzal, hogy ne építsen a kivitelező feleslegesen drágábbat, mint ami szükséges. Ezt pedig az építtető által megbízott műszaki ellenőr végzi.
A műszaki ellenőr az építtető érdekeit védi, és minőségi munkát vár el a kivitelezőtől. Ő nem szervezi meg a munkát, de leállíthatja azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!