Kémény átépítése?
Sziasztok!
Van egy régi kéményem ami elég rossz állapotba van szeretném visszabontani és egy leier kéményrendszert a helyére tenni. Több kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.
-Ha visszabontom a régit és ugyanoda megy az új be kell jelentenem? A régi gyakorlatilag használhatatlan de a kéményseprő soha nem mondta, hogy ne használjam. Vegyes tüzelésű kazánhoz használtam a kéményt.
-A Leier LK szigetelés nélküli kéményt néztem, mert a kémény házon belül megy a pincétől a padlásig, de bárhol kértem árajánlatot mindenhol az Leier LSK ( szigetelt) kéményrendszert ajánlották. Konkrét érveket nem tudnak felsorakoztatni egy helyen mondtak csak annyit, hogy sok lesz a kondenzvíz, annyit mondtak én biztos nem építenék szigetelés nélkülit.Hozzátenném fogalma sem volt az eladóknak arról hogyan kell kiszámolni a kazán teljesítmény, huzatszükséglet és a hossz függvényében a szükséges átmérőt az általuk forgalmazott terméknél.Elég gyanakvó lettem, hogy csak a drágábbat szeretné rámsózni. Úgy gondolom mivel házon belül megy a kémény oltári nagy hőkülönbség nem lesz , mert ha nincs begyújtva a vegyes tüzelésű kazánba a gázkazán tartja a lakásba a 22 fokot ezért bőven elég nekem a szigetelés nélküli.
A gázkazán természetesen egy másik kéménybe van bekötve.
Valakinek van nyomós érve miért legyen szigetelt?
Köszönöm!
Kedves Kérdező.
Igen, be kell jelenteni az új kéményt.
Miért jobb a szigetelt kémény?
A megfelelő kémény szigetelés elengedhetetlenül fontos a kémények hosszan tartó működésének érdekében, mindemellett azonban a kémény szigetelése nélkülözhetetlen egészségvédelmi funkciót is betölt, hiszen a tűzvédelmi szigetelő réteg megvédi a lakóteret egy esetleges tűzkártól vagy kisebb robbanástól.
Üdv
A kéményeknek van szabvány mérete.Kazánokhoz már talán 24x 24 cm kell,illetve a belső kiképzés kör alakú legyen,Ugyanis a fűst spirál alakban száll fel,és így nem ütközik ellen állásba .A kéményt valóban szigetelni kell mert hideg kéményben nehezebben száll a fűst felfelé,a füstből kicsapódik a kondenz viz,a kátrány .Ez végig folyik a kémény belsején ,és még idővel át is áztatja.Amit meg nem szív be a belső rész,az lecsöpög a kémény aljára .
Mivel házon belül megy,a kátrány átrágja magát,aztán szagolhatod egy életen át .Nem a pénzed akarják,a bosszúságoktól akarnak megkimélni.6 m magas kéményig nem kell engedély sem .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!