A kemény mínuszok előtt, építettünk egy kéményt. Hogy plussz egy kandalóval is rásegítsünk a kazán mellett a fűtésre. A problémám az, hogy a kandaló állandóan füstöl. Mi lehet az oka?
Akkor is fűstölhet ,ha hideg a kémény .Biztos van a kéménynek alsó tisztitó nyilása,ide kell betenni egy papirból összetekert papir csomót ,ami megvan gyújtva .
ha jó a huzat,felszivja a meleget,szinte viszi ki.Ekkor bezárni az ajtót,és kandallóba igy begyújtani.
De lehet huzatot vizsgálni úgy is,csak a hamu ajtó van nyitva ,írólapot oda tenni,és a húzatnak ott kell tartani .
ha leseik a papir ,nincs jó huzat.
Aki építette szépen hívjátok vissza, és javítsa ki a munkáját, mert az a kémény 10000% hogy rosszul lett megcsinálva.
Egyrészt nincs megfelelő huzat. Másrészt szerintem az a kémény csak egy találomra felhúzott valami utánzat. Megvannak adva az adott fűtőtestekre hogy milyen kémény kell hozzá. Megvannak adva hogy milyen átmérőjű, minimum milyen magasnak kell lennie a tetőtől számítva. Meg persze átadás előtt kell ellenőrizni hogy van-e huzata a kéménynek, ha nincs, akkor az illetőnek aki összerakta korrigálnia kell a hibát.
Köszönöm a válaszokat,kiprobáltam egy darab papírral.De el sem égett :(
Sejtettem én,hogy valami nincs rendben a kéménnyel mert még gerinc magassàgot se éri el.
Kedves mindenki !
Néhány hasznos tanácson túl úgy látom sajnos senkinek nem tűnt fel, hogy ez elég zavaros.
Pár kérdést szerintem tisztázni kellene :
1. "A kemény mínuszok előtt, építettünk egy kéményt. Hogy plussz egy kandalóval is rásegítsünk a kazán mellett a fűtésre. " - KI építette ? Kőműves, kéményes vagy esetleg saját kivitelezés? (építettünk vagy építtettünk?)
2. "Mára már annyira füstöl,hogy a falon a réseken is jön be a füst.A kandaló a hálószoba ajtó mellett van."
a MILYEN kéményre is jó lenne választ kapni, egyszerű téglakémény, utólag beépítve ? födémátvezetés hogyan készült ? Béléscsöve nyilván nincs ha átfüstöl, de hogyan füstöl át ha újonnan épült hiányos a fugázás ?
A kéményjárat egyenes? Belső keresztmetszete?
3. Ki végezte a kandalló telepítését és annak kéménybe kötését ?
#4-es válaszolónak vannak helyes meglátásai, de számtalan oka lehet ezeknek a hibáknak.
#6-os válaszoló jól mondja ezt a munkát át kellett volna adatni, előtte a tervet pedig engedélyeztetni.
Kéményseprő szakemberként -közel 10 éves tapasztalattal- sokmindent láttam átadás-átvételkor.
Pár lehetséges okot mondanék így látatlanba.
-kémény keresztmetszet kicsi, szabálytalan alakú
-fedkőnyílás kicsi, leszűkíti a kéményt
-nem megfelelő födémátvezetés(szabálytalan elhúzás, esetleg csak a járat kivágása a betonból)
- kandalló bekötése szabálytalan (koppanásig betolva a kéményjáratba)
Ilyen és még számtalan hiba okozhat ilyen jelenséget.
De azt hogy egy újonnan épült kéménynél milyen repedéseken átszivárgó füst lehetséges ezt nemigazán tudom elképzelni.
A kémény magasságának nem kell a "gerinc fölé mennie" ez egy nagyon régi ökölszabály amit vidéken használnak, ma már szabványok, előírások vannak rá.
Szívesen segítek ha pontosítjuk ezeket a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!