Kié a költség akkor ha egy panel ház elérte amortizációjának végét?
# 10
jogszerűen bármikor lemondhatsz az ingatlanod tulajdonjogáról az állam javára.
"Ha az autód ,ami már sok tulajdonosnál volt, végleg lepukkan nem hagyhatod ott az út szélén ,hanem az utolsó tuljadonost fogják szépen megkérni hogy vigye a rákba."
Dehogy!
Ha majd ilyen öreg lesz a kocsim, beadom a bontóba és pénzt kapok érte.
El nem tudom képzelni, hogy miért kellene bontási költségeket fizetni, vagy fizettetni.
Egy panel nem az állam telkén áll. Megvettem a telket is és a panelt is. Ha elköltözök belőle, a panel marad, a saját telkemen áll. Mi a túrónak kellene bármit fizetnem? Minden az enyém ott. A telek is.
Pl. Van egy régi házad egy telken, már nem éri meg felújítani, lebontod. Eltűnt ennyi volt. Volt nincs.
Ha akarsz épitesz rá új házat sok pénzért.
Úgyanígy a panellakásodra se garantálja senki hogy 30év múlva is 15millió forintot ér. Ha lejár az ideje ennyi volt.
Egyébként a szerkezet (beton) elég időtálló ahhoz hogy ne porladjon szét, a többi rész meg cserélhető. Bár kétségtelen, hogy a sok ezer lyuk amit a szigetelésnél belefúrnak nagyban gyengíti.
16
Ha lejár az ideje valószínűleg épitési vállalkozások ajánlatot tesznek az elbontandó épület megvásárlására. (Nem hinném, hogy az addigi tulajoknak kell elbontatniuk, hacsak nem úgy akarják) aztán épitenek a helyére modern épületeket.
Azt jól gondolod, hogy amit a tulajdonosok kapnának az épület rájuk eső hányada ellenértékeként az egy nagyon kis összeg lenne a lakás mai árához képest.
Már most vannak olyan panelek amiktől szabadulnak a tulajdonosok a repedések, statikai problémák miatt.
Egy kis agresszivitást érzek, egy kis tehetetlen dühöt, hogy nem a kérdésre válaszolnak többen is, hanem bizonygatják, hogy a panelt hogyan lehet tovább és tovább lakhatásra alkalmassá tenni. Ez ezért történhetett, mert a panelra volt nagyon kihegyezve a kérdés.
Szerintem ebben az esetben folyamatosan - ahogy romlik az épület - kicserélődnek a lakók, egyre kevesebbért cserél gazdát az ingatlan. Ezt szaknyelven szlömösödésnek hívjuk. Végül annyira lecsökken az értéke, hogy már senki sem lakja, a tulajdonosok a házat sorsára hagyják. Egész lakótelepek ürülhetnek így ki, a tulajdonosok papíron hajléktalanok, vagy ismeretlen helyen tartózkodók lesznek.
Nem következik be az, hogy le kell bonrani egy házat, és pl. 100 lakás 500 lakójának kellene azt kifizetni, és a végén mindenki kap 2,5 négyzetmétert.
# 19
Ugyan már, azt hiszed, hogy ezzel meggyőzöd? nagyjából ugyezt írtam le neki, de nem volt elég, azóta is hajtja a vízióját, hogy a 30 év alatt folyamatosan épített házak majd egyszerre hirtelen lakhatatlanná válnak, és stb....
:hátradől:
:sör kibont:
:-)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!