Zsákos esztrich betonnal betonoztunk már 1 hete de azt vettem észre, hogy szinte körömmel fel tudom kaparni a betont olyan gyenge porhanyós mintha mállana, mitől lehet?
Figyelt kérdés
2017. jan. 4. 17:31
1/10 Donald J. Trump válasza:
Kevés vizet adtatok hozzá vagy nem kevertétek el homogénre.
2/10 anonim válasza:
Ha ez kültéri betonozás volt,akkor a fagy intézte el
3/10 A kérdező kommentje:
Beltéri volt bár hideg de mindig mértem hősugárzóztam és 6-15 között ingázott a hő. Lehet több víz kellett volna bele? Nagyjából olyan állagúra kevertük mint a hagyományos betont.
2017. jan. 4. 17:44
4/10 anonim válasza:
A pontos diagnózishoz több infó kéne. A megoldás ennek a három tényezőnek külön, vagy együttes a ráhatásából kikövetkeztethető.
1. fagyás
2. túl sok víz (cement kimosódás)
3. gyenge minőségű, vagy félig döglött esztrich (pl interprojekt)
5/10 A kérdező kommentje:
Újház eszrichbeton. Vagy lehet hogy ilyen téli nyírkos időben ilyen lassan szárad?
2017. jan. 4. 18:01
6/10 anonim válasza:
A nedves környezet nem hogy árt, hanem inkább kívánatos kötés közben. A hideg az már kitolhatja a kötési időt. 10 fok felett egy baumit zsákos beton 3 nap alatt sziklává köt, míg az interproject 1 hét után is elég lájtos. Az interproject lényegesen olcsóbb mint bármi ami a piacon van, ennek megfelelően a leggyengébb is. Fel szoktuk kicsit turbózni zsákonként 1-2 lapát cementtel, akkor már tűrhető lesz, és még mindig sokkal olcsóbb a többinél.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget :) Viszont itt olvasgattam hogy nem árt locsolni is egy darabig de én úgy tudom az esztrichet nem kell, vagy nem jól tudom?
2017. jan. 4. 18:17
8/10 anonim válasza:
Locsolni viszont kell, még hideg,de nem fagyos időben. A beton a kötésekor hőt termel, és a teteje kiszárad,megég.
9/10 anonim válasza:
Egyszer már láttam ilyet. Szinte lapáttal fel lehetett szedni a betont.
3 éves zsákos betont kevertek be...
10/10 anonim válasza:
Nem tudom ki terjeszti, hogy nem kell utókezelni az esztrichet. Ez tévedés! Locsolni kell, mert ha a teteje kiszárad, akkor olyan lesz, mint a tied: körömmel felkaparható. Ha erre burkolni akarsz, igen meggondolandó, hogy milyen drágával...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!