Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mit változtatnál ezen a...

Mit változtatnál ezen a családi ház elrendezésen?

Figyelt kérdés

[link]

a szülői háló külön bejáratos, a konyha pedig összenyitott a nappalival

2016. okt. 15. 14:30
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

ki mondta, hogy mindkettőben 1-1 gyerek van ? lehet,hogy az egyik az ő játszó szobája, amugy a méretek még nem tisztázottak 12m2-re terveztük a gyerekszobát

A KÉRDÉS AZ ELRENDEZÉS VOLT, nem kell minden szarba bele kötni :)

a normális válaszokat köszi, keresek más mintát

2016. okt. 15. 15:44
 22/32 anonim ***** válasza:
75%
Menj el építészhez. Ez így katasztrófa. Úgyis kell engedély az átalakításhoz. Sosem értem, a laikusok mit gyötrődnek a házuk tervezésével, aztán beleszeretnek abba a használhatatlan vacakba, amit kitaláltak...
2016. okt. 15. 16:30
 23/32 A kérdező kommentje:
Teljesen új ház nem át építés ... keressük a számunkra tökéletest
2016. okt. 15. 17:10
 24/32 anonim ***** válasza:
47%

Miért önzés, ha valaki kettőjüknek több helyet akar, mint egy gyereknek? S miért ne kellene egy felnőttnek is íróasztal, játék, hobby? A páromnak több szekrénye meg van töltve a hobbicuccaival, mindkettőnknek el kell férnie egy-egy komplett számítógépnek, nagy monitorral, erősítővel és 2 vagy 4 hangfallal, nálam a hangfalak elvesznek 1-1 sarkot, elég érdekesen, mert tetőtér... Ha futópadom lenne, már kellene vagy 20-25 nm s csak egyedül nekem. A súlyzóim így is az előtérben vannak s egy nagy ágyat csak olyan áron tudok bezsúfolni a kis kb. 16 nm-es szobácskámba (azért ez már nem oly apró, megvagyok, úgyis csak gépezek szinte, de nem nagy), hogy elvész az a tér, ahol fel-alá s körbekörbe szoktam járkálni néha zenehallgatáskor vagy tornakor.

Nem mindenkinek elég egy kis lyuk, ez van.

Egy laikus néha jobban tudja, mit akar, nekünk az építész állandóan fürdőt meg gardróbot meg erkélyt akart tervezni az eleve nem nagy tetőtérbe. De addig mondtuk, hogy nekünk 2 minél nagyobb szoba kell és más nem, hogy megcsinálta.

Attól még egy laikus oltári nagy hibákat tud elkövetni, nyilván... De láttam már fura beosztású megtervezett, engedélyezett, megépített házakat. S olyanokat, amik egyeseknek megfelelnek, számomra élhetetlen.

A kis szobák tájolása pl. nekem tetszik, jó eséllyel kapnak napot, ez persze nem biztos (nálunk a fedett terasz és a fák eléggé minimalizálják az ilyesmit, de egy közeli épület vagy domb is árnyékolhat). Viszont a 9 nm nekem apró lenne, főleg ilyen kissé fura alakban. Kuckós szobát kedvelőknek megfelelhetnek, de ha a család egy nagyobb teret kedvelő tagja ott éli az életét, akkor nem tűnik jónak.

Nagyon számít az emberek igénye, ez az alap annak eldöntésében, hogy jó-e egy ház beosztása, persze van pár objektívebb szempont is.

De hogy a konyha, a nappali vagy a normál szoba legyen napos és nagy, na ott már erősen megoszlanak a vélemények s ezzel nincs is baj. Én a nagy konyhát kedvelem, de a kamra és az ebédlő azért elég sok terhet átvállal, így másnak remek lehet a tervbeli is. Úgyhogy megfelelő emberek számára nem tűnik rossznak a terv, az én laikus szemszögemből. Bele kell gondolni, ki mit és mennyit és hol él s mit szeret. Nekem ennyi helyiséghez kevés lenne egy szint, én azt szeretem, ha szinte minden napos (ehhez képest a házamban kizárólag az én szobám az, de mi megpróbáltunk mindent, ez jött össze, de ez így nem is rossz).

Gondolom, sok nappali ilyen, hogy sok ablak és ajtó... Ez eléggé érthető, a többi helyiségnél fontos a különbejáratúság s nehéz megoldani, hogy ne így legyen. De nem is feltétlenül gond ez. Kanapét ablak alá is lehet rakni (max. nem akármelyik ablak alá akármelyiket), tévé nem is mindenkinek kell...

A közlekedő is egyértelmű, hogy nem egy világos rész, de ez se baj. Nekünk lépcsőfeljáró van, az se világos. Sosem volt vele gondunk.

2016. okt. 15. 17:32
 25/32 anonim ***** válasza:
50%

Ne haragudj, de ezt így nem lehet.

Keress egy olyan építészt, akinek láttad a korábbi munkáit - esetleg beszélték a korábbi ügyfeleivel - és bízd rá magad.

Neked csak azt kell végiggondolnod mit szeretnél odahaza csinálni.

Pl.

Kérsz egy nagyobb nappalit, ahol több vendéget fogadhatsz.

3 hálószoba

2 fürdőszoba

garázs a házban legyen

esetleg egy kis dolgozót vagy olyan szobát, ahova a fitnesz gépeid beférnek.

Kimegy az építész, megnézi a telket, tudja a HÉSZ-t, satöbbi.

2016. okt. 15. 17:38
 26/32 anonim ***** válasza:
27%

- 9 m2-es szoba borzasztó kicsi, bármire akarod használni. A korábbi 12 jobb volt.

- még mindig rengeteg a ki-be ugrálás a homlokzaton (sőt, egyre több megint). Ezt már leírtuk 15x, hogy miért nem jó.

- volt már ennél jobb rajzod is. (nem terv, mert ez nem az)

Továbbra is azt mondom, írd össze helyiségenként az igényeidet (mekkora, mennyi, mivel legyen kapcsolata, mennyire napos, stbstb) és keress egy normális tervezőt. Persze olyat akit leinformáltál előre, láttad korábbi házait.

2016. okt. 16. 07:13
 27/32 A kérdező kommentje:
Ez elrendezes tervezés :D
2016. okt. 16. 10:22
 28/32 anonim ***** válasza:
75%

"A kérdező kommentje:

keresek más mintát, igazatok van amugy" - ne!

Ne mintát keress! Vegyél magad elé egy üres pepírt, és fogalmazd meg, hogy mit szeretnél. Ezt add oda egy építésznek.

2016. okt. 16. 11:12
 29/32 anonim ***** válasza:
47%
Én a helyetekben egy gardróbszobában feltétlen gondolkodnék. Ott elférne a család ruháinak nagy része és a gyerekszobákat sem kell megtölteni ruhásszekrényekkel. Nekünk is van, kb. felbecsülhetetlen számomra.
2016. okt. 16. 13:48
 30/32 anonim ***** válasza:
73%
Figyelj már mióta szenvedsz ezzel a tervezéssel. Ne tervezz házat, hanem írd össze, hogy mit akarsz, mi az, ami fontos számodra, és menj el a tervezőhöz. Ő elmondja, hogy mi az, ami szerinte jó, mi az ami szerinte nem (kicsit több házat látott már mint te), és az alapján döntesz, ő meg a kívánságaidat, telek elhelyezkedését, pénztárcádat figyelembe véve dönt. Mi pl nem akartunk gardróbszobát, de nagy hálókat akartunk. Próbált minket mindenki győzködni, de mi így szerettük volna, így lett és nagyon jól működik nálunk. Másnak meg a kicsi hálók, plusz gardrób párosítás tetszik. De ezer meg egy ilyen dolgot tudnék mondani. Most itt hiába okoskodunk neked, hogy kicsi ez vagy nagy az, mert mindenkinek mások az igényei. Nekünk pl nem kellett teraszajtó. Mindenki oda meg vissza volt, hogy milyen jó pedig. Ez igaz, de a férjem nagyon parás betörés fronton, így mindig azon agyalna hiába hiper-szuperek ezek az ajtók és hiába tudjuk, hogy simán bejön a betörő a sima bejárati ajtón is. Én meg azért nem szerettem volna, mert tudom, hogy abból az lenne, hogy mindenki ott mászkál ki-be és nem cserél cipőt (gyerekek, férjem és jó magam is), és gyűlölöm, ha valaki cipőben sétál a házban, egyszerűen rühellem. Mást ezek a dolgok nem zavarnak. Minden vendég, aki nálunk jár, hüledezik, hogy az a terasz ordít egy teraszajtóért, és meg fogjuk bánni. Köszönjük nem bántuk meg mióta itt lakunk. És így tovább. Itt is látod, megy a vita, hogy mekkora hálószoba kell. Ha te nagyot akarsz, akkor legyen nagy. Ne azon múljon, hogy itt azt mondják, hogy elég a kicsi. Van, akinek az a jó. Neked meg nem. Nah bumm. De hallgass meg minden érvet. Az pl való igaz, hogy azért nem kell nagyobb háló, hogy ott edz. Arra inkább egy külön szoba kell. De ne komplett tervekben gondolkodj, mert az tévútra visz. Sokkal jobb helyzetben vagy, ha azt tudod, hogy mire van szükséged és az már a tervező dolga, hogy ezt egy házba összesakkozza neked.
2016. okt. 16. 13:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!