Az egyik szomszédunk a közös drótkerítés mellé közvetlen egy 1,9 magas színtiszta tömör beton kerítést akar felhúzni a saját oldalán. Ezt megteheti?
32-es: és éppen ez az, amit nem ezen az oldalon fogunk megválaszolni!!!!!!!!!! Főleg, hogy még a település nevét sem tudjuk.
Amennyiben nincs rá helyi szabályozás, úgy az OTÉK szerint kell eljárni.
31-es: szerintem elég komoly ok az, hogy a szomszéd ne bámuljon az ember képébe, amikor a kertben tevékenykedik (arról nem is beszélve, ha a szomszéd putris, és a kerítése is okádék). Miért olyan hihetetlen, hogy a saját kertemben nem vagyok kíváncsi a szomszédra?
Most az a putris szomszéd én lennék? Nem értem mi okádék van a drótkerítésen, szerintem a telkek 90 %-a között az van. A telkünk meg szépen gondozott.
És igen, csak annyi az ok a szomszédnak, hogy úgy kevésné látni át. Pedig nekünk kimondottan jó a viszonyunk velük, sokat beszélünk. Nálunk hátul a telek mögött is vannak lakóházak, nem csak oldalt mert vannak nyeles telkek is, szóval több helyről is rálátni 1-1 házra, lehet ez zavarja őket. Meg azzal érvelnek h a betonkerítés fix és örök, ellentétben egyéb belátásgátlókkal, a tuja meg évek mire megnő stb.
De szerintem is pénzkidobás, mondjuk esetleg az északi oldalra ahonnan mindig fúj a szél megérné építeni, de 3 oldalra nem. Ráadásul azt mondták hitelből intéznék (mert amúgy tök kevés pénzük van), és 1,5 millió lenne a telek 3 oldalára megcsináltatni a betonkerítést. De ez nyilván az ő dolguk.
Köszi utolsó!
Igen, ilyen esetben tök érthető lenne ha putris a szomszéd, de itt egyáltalán nem ez a helyzet, a miénk egy új utca, csak új építésű házak vannak, a legöregebb ház kb 5 éves.
Ráadásul a hátsó szomszédunk pl. szó szerint soha nincs itthon, kb hetente egyszer jön meg akkor is csak este, tehát onnan nem bámészkodik senki.
De hát mindenki arra költi a pénzét amire akarja.
Ahogy a kérdező leírja a helyzetet, szerintem a szomszédnak vannak pszichés zavarai, ha ennyire el akarja zárni magát. Normális embernek bőven jó lenne valami nádszövet, legfeljebb ötévente cseréli.
Sajnálom, hogy ilyen szomszédaid vannak, ez csak rosszabb lesz...
"De hát mindenki arra költi a pénzét amire akarja."
Akkor ez meg is oldódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!