Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Az egyik szomszédunk a közös...

Az egyik szomszédunk a közös drótkerítés mellé közvetlen egy 1,9 magas színtiszta tömör beton kerítést akar felhúzni a saját oldalán. Ezt megteheti?

Figyelt kérdés
2016. aug. 25. 18:50
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
21%
10-est jól lepontozták az idióták, pedig pontosan leírja, mi a helyzet...
2016. aug. 26. 21:54
 12/41 anonim ***** válasza:
65%

"Ha a kérdező háza is közel van a telekhatárhoz, és ablak is van azon a falon, akkor egy ilyen kerítés által a házba sem jut napfény, és a ház fala is elkezdhet penészedni" - én ezért a mondatért pontoztam le, mert nehogy már a farok csóválha a kutyát: ne a szomszéd szabálytalanul beépített ablaka határozza meg az én életemet. A penészesedés meg egyszerűen nevetséges indok.

Akkor ki is az idióta?

2016. aug. 27. 10:02
 13/41 anonim ***** válasza:
69%

Nálunk az idióta szomszéd nyitott egy ablakot az udvarunkra. Mert szerinte azt lehet. :) Most meg sápítozik, hogy a 2,90 m magas sövénytől nem süt be a nap (=nem lát át hozzánk). B.chatja, mert az HÉSZ szerint a telekhatártól 1 m-re lehet a sövény tengelye, a magassága pedig nem haladhatja meg a 3,0 m-t. Ez mind teljesül. :)

Egyébként fel nem tudom fogni, hogy egyesek miért akadnak ki, amiért nem bámulhatnak a szomszéd pofájába. Nekik nem számít a magánszféra?

2016. aug. 27. 10:27
 14/41 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező még mindig nem válaszolt.

Miért zavarna téged a fal?

2016. aug. 27. 10:33
 15/41 anonim ***** válasza:
46%

12-es: mi van???

"Ki is az idióta?"

Nyilván te.

Sehol nem írt senki olyat, hogy szabálytalanul lenne ott egy ablak.

Hol olvastál te ilyet?

Nem közvetlen a telekhatáron lehet a ház, csak közel hozzá.

DE egyébként millió olyan ház van, hogy konkrétan a ház fala a telekhatár.

És szabályosan lehet rajta ablak.

Miért ne lehetne?

Nekem pl. a házam a telek sarkában van, kb. 1-1 méterre a kerítéstől. Mindkét oldalon van ablak.

Ha oda kerülne egy 2 m magas kerítés, akkor csak olyankor kapna a fal napfényt, amikor délben legmagasabban jár a nap.

Délelőtt nálam maga a fal árnyékolná be a ház falát, aztán ahogy fordul a nap, a házam vetne árnyékot a kerítésre.

De előfordulhat olyan eset, hogy két fal (kerítés + házfal) között van mondjuk 2 méter, de úgy fordul a nap, hogy sosem tud abba a sávba benapozni. Na erről beszéltem.

Szerintem ez mindenki más számára egyértelmű volt, nem gondoltam, hogy úgy kell megfogalmaznom, mintha épp fogyatékosokat oktatnék.

Attól még, hogy lepontoztál, nem lett igazad.

Nem építhet bármit, a környezettől függ.

Sokan tévesen azt hiszik, hogy a saját tulajdonukkal azt tesznek, amit csak akarnak. Ők nagyon tévednek.

Én már láttam szabálytalanul felhúzott, majd bírságolás után lebontott kerítést, meg személyesen ismerek egy családod, akik 3 milliós büntetést kaptak egy engedély nélkül felhúzott plusz szoba miatt. Lehet az egész nem került annyiba, mint a bírság, de ez már más téma.

2016. aug. 27. 10:45
 16/41 anonim ***** válasza:
78%
Telekhatáron, vagy attól legfeljebb 3 méterre fekvő épület esetén a telekhatár felé csak fürdőszoba, kamra, illetve wc ablaka nézhet. Semmi más! Javaslom az OTÉK tanulmányozását. Attól, hogy a te házad is szabálytalanul épült, még nincs igazad.
2016. aug. 27. 10:49
 17/41 anonim ***** válasza:
69%

Az ablaktéma is benne van az OTÉK-ban. Ez kimondja, hogy telekhatárral párhuzamosan vagy 60 foknál kisebb szöget bezáró 3 méteren belül épült épület esetén csak olyan helyiségen lehet maximum 40 cm2-es ablakot elhelyezni, mely nem folyamatos tartózkodásra szolgál és legalább 1,8 m magasságban van a mellvéd magasságaaz ablaknak.

OTÉK 37. §

[link]

2016. aug. 27. 10:54
 18/41 anonim ***** válasza:

Aki kérdezte még ide sem böffentett tegnapelőtt óta.

Ti meg összevesztek rajta?

2016. aug. 27. 12:25
 19/41 anonim ***** válasza:
37%

Hülyegyerek, "fürdőszoba, wc vagy kamra ablaka" nem ablak????????

Nem épült szabálytalanul házam, ne hordj már össze baromságokat!

Írtam, hogy milyen helyiség ablaka néz arra?

Nagyon szeretnéd, hogy igazad legyen, de nagyon nem akar összejönni.

Az vicces, amikor az okos hülyéskedik, de amikor a hülye okoskodik, az már gáz...

2016. aug. 27. 12:33
 20/41 anonim ***** válasza:
52%
Én a helyedben visszavennék az arcodból, mielőtt valaki belelép. ;)
2016. aug. 28. 09:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!