BETON ZSALUELEMEKből rakott kerítésoszlopokat be lehet KŐPOROS vakolattal SZÓRNI? Nyilván gúzolást követően gondoltam mindezt . A szórt kőporos vakolat feltapad gúzolt betonra, vagy mindenképp kell alá alapvakolat is?
Figyelt kérdés
Külső homlokzatnál szoktam rakni gúzt, majd alapvakolatot,
majd a kőporos vakolat a "simító" :-) (ez stimmel), de beton felületet még nem próbáltam kőporozni ...
2016. júl. 30. 13:13
1/4 anonim válasza:
Siman tekerd fel racsettával a betonra. De majd csak ősszel.
2/4 A kérdező kommentje:
Racsettás szórásra gondoltam én is. De azért egy gúzolást
(fröcskölést) elbír előtte a beton, vagy felesleges?
2016. júl. 31. 16:06
3/4 anonim válasza:
Be lehet, aztán majd jövőre megint, és ez így megy majd évről évre.
Miért nem készítesz alapvakolatot?
Ja, hogy így olcsóbb lesz!
Na persze...
4/4 A kérdező kommentje:
Utolsónak: Tetszik amikor valaki úgy válaszol hogy nem olvassa el pontosan az eredeti problémafelvetést ... Nem azt mondtam, hogy nem készítenék alapvakolatot. Csupán azt sejtettem,hogy nem tartom feltétlenül szükségesnek, mivel a vastagságot feleslegesen növelheti, ami víznek kitett felület esetében nem feltétlenül jelentene előnyt ... Bizonyára azt is tudod, hogy a gúz (fröcskölő) vakolásnál alapozóként funkcionál. Egy erős (1:3 arányban kevert) kőporos vakolat, főként képlékenyítő adalékkal (pl. mészpótló) nem gondolnám, hogy erről mostanában lehullana. Az én keverésem legalábbis nem szokott ... ;-) Olyan válasz is érkezett, hogy valaki csak egyszerűen felszórná a beton felületre. (Ezt azért egy kicsit pongyolának tartom alapozás nélkül, de szíve joga ...)
2016. júl. 31. 22:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!