Érdemes lenne végleg letelepedni és családot Miskolcon vagy az agglomerációban?
Különbség? Egy jól képzett embernek talán nem sok. De a képzetlenek vannak többen. Egy ismerősöm faterja 60ezret keresett a kamionmosóba Miskolcon, bosch gyárban is simán dolgoznak 70-80-ért. Az mi? Az élet? Mert szerintem rabszolgaság.
A szintén képzetlen unokatesóm győrből jár ki ausztriába évek óta ugyanarra a birtokra dolgozni, szőlőt metszeni, traktorozni, pincében dolgozni vagy ami éppen a munka. Benzinpénz levonása után 400 nettója marad minden hónapban. Na ez a különbség.
Nem vagyok statisztikus, csak úgy mondanám, hogy képben vagyok.
De nem állítottam olyat, hogy ott kolbászból van a kerítés. Ott is vannak szegényebb emberek, de azt nem akarod megérteni, hogy ott több a lehetőség, és nagyobb eséllyel találsz jobban fizető munkát.
Tehát sokadjára leírom:
Miskolcon is lehet jól keresni.
Győrben is lehet minimálbért keresni.
DE!!! Miskolcon nagyobb az esélye, hogy minimálbéres leszel.
Dunántúlon nagyobb az esélye, hogy lényegesen többet fogsz keresni.
Szóval mindig van ellenpélda, de nagyon nem mindegy, hogy nagy általánosságban mi a jellemző egy adott térségre.
Az csak jó, ha valaki belead apait-anyait, és ezáltal megteremti magának a jómódot. Erre is van példa, de ha valaki a 0-ról indul (vagy mínuszból), akkor hiába dolgozik látástól vakulásig kevés pénzért, sosem lesz jómódú. Egy mezgaz. vállalkozás beindítása nem ingyen van.
Ellenben ha jobb helyet fog ki, és továbbra is ambíciózus, tehát továbbra is dolgozik valaki látástól vakulásig, de több pénzért, akkor már van esélye, hogy tudjon megtakarítani, és abból eljutni egyről a kettőre, akár csak egy házvásárlás, akár vállalkozásindítás tekintetében.
És akkor tisztázzuk ezt a részt, hogy én átutazóban voltam Miskolcon.
A párom szülei barcikaiak. Őket szoktuk meglátogatni.
Ezért Miskolcon csak átmegyünk, de ettől függetlenül ismerjük a környéket. A párom itt nőtt fel.
Én is már 10+ éve járok ide "haza".
És én nem tudom ezt kijelenteni, hogy Barcika, Edelény, stb. jónak számítana.
Sajnálom, nem akarok ezzel senkit megbántani, de számomra nem ez az elfogadható, pedig látjátok, én sem Pestről vagy a Dunántúlról jövök, csak a szomszéd megyéből.
Nekem ez a mennyiség a cigányokból már nem hogy súrolja az elfogadható szintet, hanem erősen túllépi.
Az öregék meg itt élnek, és ők sem szeretik, egyikőjük munkanélküliből lett nyugdíjas, mert sehol nem talált helyet. Pedig keresett.
Elmentünk a látogatás után kicsit kirándulni, mert mint írtam, a táj az gyönyörű. A párom megmondta (ő vezet), hogy merre nem hajlandó menni. A GPS más irányba akart vinni, azt mondta, inkább kapcsoljam ki, mert ő arra nem megy, a szemünket is kilopják még zárt kocsiból is.
És nem tudom már, ennél a kérdésnél írtam-e le, vagy egy másiknál, hogy bődületes mennyiségű cigány lány (gyerekek!!!) sétálnak az utcán babakocsival, jó ha vannak 15 évesek. Lépten-nyomon ezt látod, meg a mackóalsós keménycsávókat, akik seftelnek az utcán.
A kisvárosokban/falvakban magyar lányt/nőt babakocsival nem láttam egyet sem. Cigányból meg nem láttam babakocsi nélkülit.
Vagy nézzük a jó oldalát?
Hogy telik nekik babakocsira?
Hát én ebben nem tudok semmi pozitívumot meglátni, ne haragudjatok érte.
"Ha reggel bemesz 8ra es 4kor letudod mint sok ismeros. Azzal valoban nem fogsz elore jutni a budos eletbe se itt se hajduba se budapasesten se gyorbe."
Ez így nem életszerű.
Ha 100 ezerért gürizel, akkor valóban nem fogsz előrébb jutni se itt, se ott.
De ha elmész egy olyan térségbe, ahol megfizetik a tudásodat, és mondjuk 600 ezret kapsz (programozók, mérnökök, vegyészek, stb.), és ezzel a munkabérrel ülöd le a 8 órádat, akkor ne magyarázd már meg, hogy nem lehet előrébb jutni!
Ezek szerint senki nem léphet egyről a kettőre, aki 8 órát dolgozik? Ez a legnagyobb hülyeség.
Demagóg duma, amivel csak a feszültséget szítod, mert nem ez az igazság.
8 órás munkával is lesz az emberből jómódú, meg vezető beosztású dolgozó, vagy akár alkalmazott.
A mezőgazdaságban ez nem működik, aláírom. Ott nincs 8 óra, de azért annak is megvan a sajátossága, mert van, amikor beledöglesz, annyi munka van, de aztán meg vannak hónapok, amikor csak lógatod a lábad. Te nem augusztusban mész nyaralni, amikor a többi ember, hanem januárban, amikor itthon -20 fok van. Szerintem nem olyan szörnyű ez. Főleg ha sok pénz van benne.
A második válaszoló egy kicsit eltúlozta a cigókérdést. De ami a prosztóságot illeti, a nem nemzetiségi és elvileg magyar miskolciak között is nagy arányban vannak a műveletlen büdös bunkók.
Főleg a panellakók és a régi téglaépítésű társasházi lakótelepek lakói jellemzően ilyenek. Ismerek közöttük két tanárt is de azok is hatalmas bunkó szemét parasztok. Nem veszekedni akarok vagy trollkodni, de a primitívség, a rosszindulat és a szemétség az sajnos eléggé ezeknek a miskolci embereknek a védjegyévé vált. Nem tudom miért van ez. Talán a munkás gyökerek, vagy az összezártság tette vagy teszi aljassá ezeket az embereket, nem is akarom tudni mert nem érdekelnek.
Ismerek olyanokat is, akik jobb környéken társasházban laknak, ők már inkább egész normálisak. A vállalkozások ahogy arrafelé mondják szarrágók. Ez azt jelenti, hogy amelyik egyáltalán fizet is, az azért teszi mert muszáj. Ha üzletfelük vagy akkor fölényeskednek, kivagyiskodó rátartiak, de azért alkudoznak, hogy minél kevesebbet kelljen kifizetni. Ha valamiből kicsit is több van neked, akkor szinte megölnek az irigységükkel. A munkavállalókat köztudottan pocsékul fizetik. Nem érdemes letelepedni. Ha megváltoznának a dolgok és az emberek is akkor talán. De ez sohanapján lesz. Már most felhúztam magam pedig csak írok róluk.
A Dunántúlon érdemes letelepedni. Csak azért ne telepedj le egy rossz helyen mert kevés a pénzed és olcsók az ingatlanok. Azért olcsók az ingatlanok mert majdnem mindenki nyugatra igyekszik. Inkább vállald be a hitelt. Például Győrben vígan lehet annyit keresned, hogy tudd törleszteni.
Elnézést a hibákért, de táblagépen írtam és nincs türelmem javítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!