Érdemes lenne végleg letelepedni és családot Miskolcon vagy az agglomerációban?
Dehogy lógott...
Írtam, hogy én mennyit keresek.
De nekem nincs diplomám.
Diplomával még itt keleten is megkapnám a dupláját, és nem a levegőbe beszélek.
Több ezer főt foglalkoztató multinál dolgozom, tudom, mennyit keresnek a diplomás kollégáim.
Tudom, mennyit keresnek a dunántúliak.
Nyilván nem egy 2-3 főt foglalkoztató kis maszeknál kell elhelyezkedni, mert azok nem szeretnek sokat fizetni.
De a versenyszféra erről szól, meg kell fizetni a munkaerőt, különben lelép.
De erre írtam, h nem mindegy, hol. Keleten nem tud hova ingázni napi szinten, szóval aki itt marad, az kevesebbért is elvállalja.
Nyugaton már nagyon sokan leléptek, alig maradt munkaerő, ezért őket meg kell fizetni.
Tessék. Nem is kerestem semmit, csak olvasgattam a reggeli híreket.
De azért az én kezem lóg bilibe, mi?
Persze Miskolcon nem fogsz 350 ezret keresni 8 általánossal, ezért kell körültekintően választani.
A pénz szerintem nem mindig az elsődleges minden döntésben. Nekünk nincs nagyon sok pénzünk, amit akarunk, meg tudunk venni belőle, de én nem is vágyom nagy gazdagságra. Persze ezt mindenki maga dönti el, vannak más fontos dolgok is az életben.
Hogy ki mi miatt választ egy várost vagy régiót, az megint egyedi kérdés, de nem biztos, hogy a fizetés az elsődleges szempont.
Ha nem lenne semmi kötődésem semmilyen térséghez, szerintem én Budapestre költöznék. Az egyik legszebb város egész Európában és nekem bejön az ottani pörgősebb élet.
Visszatérve az eredeti kérdéshez viszont, én azt mondom, hogy igen is érdemes Miskolcon családot alapítani, ha valaki szeretne. Összességében nem annyira rossz hely ez, mint sokan gondolják.
Ebben egyébként igazad van, de amikor nincs pénz, akkor ezt máshogy gondolod.
Amikor az alapvető dolgokra jut, az már sokaknak elég a nyugis élethez, de amikor annyi sincs, hogy befizesd a villanyszámlát, és kikapcsolják az áramot, majd a gázt, akkor bizony nagyon hiányozni fog egy olyan munkahely, ami nem minimálbért fizet.
Ezért kell előre gondolkodni, és ha nem is a gazdagságra hajtasz, azért az alapokat előre gondolkodással most kell meglépni, hogy később ne legyenek filléres gondjaid.
MErt ha te is a középosztály vagy, ahogy én is, akkor nem tudod, milyen az, amikor jön a végrehajtó.
Én most közepoesen keresek, de volt olyan évekkel ezelőtt, hogy kijöttek ingóságot foglalni, majd letiltották a fizetésem, végül megkaptam a levelet a ház árverezéséről. Az utolsó pillanatban kötöttem egyezséget a bankkal.
Szerintem még nagyon fiatal vagy, hogy ilyen tapasztalataid legyenek. Meg ne is legyenek soha.
Na már most, ha 73 ezret fogsz keresni, vagy annyit se, és közmunkán kell a cigányokkal havat lapátolni -20 fokban, akkor kőkeményen meg fogod bánni, hogy miért nem mentél inkább Győrbe, ahol lassan 2 szintes családi házad lehetne, a garázsban kocsival, és épp a nyaralást tervezgetnéd.
Meg gondolom még nincs gyereked. Visszatérve arra, hogy nem a gazdagságra hajtasz, de azért jó, ha van mit a tejbe aprítani: nem tudod, milyen szívfájdalom az, amikor a gyereknek nem tudsz mindent megadni. Nem minden sz*rra gondolok, hanem tényleg hasznos dolgokra. Nem tudod beíratni egy táborba, egy zeneórára. Nem tudod elvinni az állatkertbe, mert nincs miből. Amikor minden nap azzal jön haza, hogy a kis osztálytársainak új cipőt vettek, az övé meg lyukas. Meg hogy a padtársának szülinapi zsúrja lesz, de neki még sosem volt.
Na ezért nem mindegy, hogy 70 ezret vagy 300 ezret keresel.
Egyébként elárulom, 300 ezerből sem fogsz meggazdagodni.
Mi 3-an élünk, 480 ezer a jövedelmünk. Szerintem nagyon soknak tűnik. DE lakáshitelünk van, személyi hitelünk van, rezsit fizetünk, bevásárolunk, és hidd el, hogy a hónap végére ebből a pénzből semmi nem marad. Nincs milliós megtakarításunk, nem járunk egzotikus utazásokra. Ja, van egy régi kocsink, az is sokat elvisz.
El sem tudom képzelni, hogy mi lenne, ha minimálbért keresnénk. Szerintem a házat rég elárverezte volna a bank, és éhenhaltunk volna.
Aki ott született, ott élnek a rokonai az valószínű ott fog letelepedni akár milyen hely is.
De ha nincs ilyen kötődés akkor nem hinném, hogy érdemes.
Imádom amikor, ott soha nem lakók leszólják Miskolcot vagy Borsod megyét.
Valaki magyarázza már el nekem mitől elmaradottabb és veszélyesebb Miskolc mint mondjuk Győr? Ott nincs bűnözés ott mindenki boldogan él egymás mellett? Mitől fejlettebb, mi van több Győrben vagy máshol ami nincs Miskolcon? Lehet kicsivel több pénzt adnak, de lehet a kérdezőnek nem ez a legfontosabb. Munkát itt is talál az ember nem is keveset. Ha megnézzük az álláshirdetéseket, akkor néhány munkaterületen sokkal több állás van mint mondjuk Hajdú-Biharban.
Itt is lehet jó állást találni és jól keresni, nyilván ha van valami végzettséged. A Boschban a Takatában, ha már szóba jött barcikán a BC-is nagyon jól keresnek.
Azt meg ne várd hogy közmunkásként 8 általánossal, a Dunántúlon majd jóval többet fogsz keresni.
Sok c típusú van és más városba nincsenek?
Éjszaka is sokszor járok haza soha semmilyen atrocitás nem ért még, igen vannak olyan helyek amit érdemesebb elkerülni, de más városba az sincs? Pesten sem érdemes a nyócker mélyén egyedül sétálgatni. Minden városban vannak jó és rossz helyek, Debrecenben sem ugyan az Agrár mögötti gazdag negyed, mint a Biczó kert.
Környékbeli települések között is vannak rosszak, nem Taktaszadára, Körömre kell költözni, de egyáltalán nem rossz Kistokaj például.
Minden napi élet szempontjából is jó Miskolcon lakni a tömegközlekedés a vidéki városok közül még mindig az egyik legjobb. Amire szükség van minden elérhető a városban.
Szerintem ha úgy gondolod, hogy megtudod teremteni a családodnak a számodra megfelelő körülményeket, vágj bele.
Magyarázzuk el Neked, miért más Miskolc, mint Győr?
Basszus, böngéssz a neten, olvasgass statisztikákat bűnözésről, munkahelyek számáról, átlagbérekről.
Ne várd már el, hogy ezeket is mi keressük ki neked.
Sajnálom, hogy neked ez egy személyes ügy, de attól még a tények makacs dolgok.
Csak az védi, aki ott lakik, mert neki az a realitás, megtanult benne élni.
Egyértelmű, hogy vannak jobb és rosszabb részek, és ez mindenhol így van. Ezzel nem vitatkozom.
De egy kicsit magasabb arányban vannak a veszélyes helyek, és ebben a térségben a legmagasabb a munkakerülők és a kisebbség száma. Ezek között azért van egyenes arányosság, nem véletlenül.
Én nem akarnék olyan helyre menni, ahol minden második ember cigány. Sajnálom, de ez van, nem véletlenül nem szeretik őket az emberek.
És engedd meg, hogy véleményt nyilvánítsak, emrt tudtommal szabad. És ha kérdeznek, hadd mondjam el, én hogy látom. Te meg máshogy látod, és azt írod le, nincs ezzel baj.
De ne akard már megváltoztatni az én véleményemet. Miskolc és környéke nem egy elit környék, önszántukból nem költöznek oda az emberek az ország másik végéből.
Ha a statisztikáknak sem hiszel, akkor tényleg nem tudok veled mit csinálni.
Te maradj ott, ha szereted, végtére is ott is kell laknia valakinek.
De belinkeltem egy cikket, hogy végzettség nélkül is lehet 350 ezres bruttóra szert tenni. Te tudsz ilyet Miskolcon, hogy érettségi nélkül a dolgozni akarók 350 ezret keresnek? Lehet még a BC-ben sem éri el ezt a szintet egyes diplomások bére, nem tudom.
Szóval lehetsz felháborodva, de attól még az én véleményem az az én véleményem, és ha a kérdező megkérdezi, hogy kinek mi a véleménye, akkor én elmondom, hogy szerintem NE oda menjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!