Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Amerikában miért nem téglából...

Amerikában miért nem téglából építkeznek?

Figyelt kérdés

Megint elvitt több száz házat tornádó. Miért ilyen vicek-vacak házakat építenek?

Szerintem egy masszív vályogházat, betoncserép tetővel biztos nem vinne el a szél.

2015. dec. 28. 00:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezel - és a neked nem tetsző választ rögtön megvétózod.

Igazad van, a dombházat nem, vagy csak jóval nehezebben vinné el a tornádó, de nem hiszem, hogy te is szivesen laknál olyan házban, ahol a nagy és tágas nappali ablakai a padlón át a pincére nyílnak!

2015. dec. 28. 21:54
 12/24 anonim ***** válasza:
Épitkeznek téglából is, de nem mindenhol. Én is laktam téglaházban mert anyáméknak téglaházuk van New York-ban, és éltem faházakban is. Viszont ha azt nézem, hogy 22-évesen elköltöztem, megnősültem, aztán 6 év alatt 15 városban dolgoztam 7 államban, akkor van értelme téglaházat építeni? Nincs, mivel gyakran költözünk, a téglaházat meg nem tudom a hátamra venni. Anyámék építettek házat és most ketten laknak 350 nm-en, évente egyszer vagyunk ott többen, amikor jönnwk a magyar rokonok New York-ba és mi is megyünk haza.
2015. dec. 28. 22:03
 13/24 TappancsMancs ***** válasza:

A téglaházat is elviszi. Sajnos. Ha egy 1,5 tonnás autót felemel és arrébb dob képzelheted egy téglafal ellen tud e állni neki (a mondjuk 0,5-1 t / m2-nek).

[link]

[link]

[link]

Itt is látható hogy téglaházakat is széttép.

[link]

[link]

Okés a téglaházat nem tudja egy kérdező a hátára venni de a faházat se. A költözésnek nincs sok köze szerintem ahhoz hogy tégla vagy faház. Valószínűleg olcsóbb.

2015. dec. 29. 01:23
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Az autót nem azért tudja fölemelni, mert alá tud kapni?

A téglafal meg alá van betonozva. Vagy még jobb, ha betontéglaféléból van építve, alábetonozva.

Meg kell nézni, hogy milyen házakban tett a legkisebb kárt, és azt továbbfejleszteni. Már ha azt akarjuk, hogy ne legyen baja.

2015. dec. 29. 01:44
 15/24 anonim ***** válasza:
56%

Momentán több felvételen látszik, hogy még a kistéglából épült ház is állva maradt ott, ahol a faházból porshe lett. (az alap beton sportcsarnokot már nem is említem)

És az nem 40x30-es tégla (pláne meg nem 30x40-asként lerakva), hanem amit itt max válaszfalnak használunk kis tömör 12x25 centis.

Amit sokan kifelejtenek, az az, hogy nem csak a szél van, hanem a hordalék is.

Talán mythbustersben volt róla rész, hogy mi történik amikor egy öles fát a házfalnak csap a szél. Faház esetén átmegy rajta, mint egy lövedék. Míg a legkisebb téglafal is már képes megállítani.

Valamint igen, a házfal tömörsége, zártsága, merev szerkezete és súlya ami meg tudja gátolni, hogy szétkapja a szél.

Amúgy igen, fa olcsó, vannak szép nagy erdők amiket ipari méretekben számolnak fel. Az amcsi gazdaság mindig a rabszolgamunkára (rég afrikaiak, most hispánok) és a kizsákmányolásra épült, sose a józan észre.

2015. dec. 31. 00:41
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
Neked miért fáj az hogy miből építkeznek Amerikában? Te nem itt élsz, mi sem foglalkozunk vele hogy mi van európában.
2015. dec. 31. 07:48
 17/24 A kérdező kommentje:

16. Miért fáj nekem?

A válaszodból nagyon szépen látszik hogy miért fáj.

"mi sem foglalkozunk vele hogy mi van európában."

Mert az amerikaiak annyia egyénieskedőn gondolkoznak hogy nem érdekli őket, hogy mi van, nem csak európában(sic) hanem az egész Világon. Kit érdekel, hogy 15x akkora az átlagos vízfogyasztása egy USA belinek mint a világ brámely más táján. Kit érdekel, hogy a világon a legtöbb szemetet Amerikában termelik?

Amihez a világ erőforrásainak több mnit felét felhasználják.

Titeket nem érdekel, csak a világ többi részét.

2015. dec. 31. 15:33
 18/24 anonim ***** válasza:
74%

§7.48.

Már hogy ne foglalkoznának Amerikában avval, hogy mi van Európában? Hiszen abból élnek. A jobb oktatásból, egészségügyből, a tudósokból, művészekből, akik onnan valók.

A tudományos tanulmányaikban másra sem utalnak, mint francia-német- és igen, magyar publikált cikkekre.

És az európaiak sem másért érdeklődnek, hogy mit hogyan csinálnak máshol, mint Európában -pl. Amerikában is-, mert tanulni akarnak, jóból is rosszból is. Ilyen az ember. Már ha európai.

Az pedig bizony, hogy nehezen érthető, hogy miért csinálnak valahol olyan dolgokat tömegesen, amikről eleve tudják, hogy nem jó, nem biztonságos, nem egészséges, stb.

És a válasz csak az lehet erre, hogy pont, hogy nem akarják jóra, biztonságosra, egészségesre csinálni.

Elég egy híd tervezéséhez a 3x-os biztonság is, nem kell 10x es terhelés, mint Európában,úgy általában.

Persze, hogy a mezei közembertől elvárják, hogy minden úgy jó, ahogy van. De nem véletlen, hogy más piacokat kell keresni a cigarettának, a gmo-s dolgoknak, mert Amerikában sem mindenki vevő, sőt.

De a ház az túl költséges, hogy máshogy építsék, inkább elköltözik, aki tud a tornádós vidékekről.

2015. dec. 31. 16:09
 19/24 anonim ***** válasza:
felépítik a házat gyorsan, hogy legyen hol lakni. elviszi a vihar. gyorsan építenek egy házat, hogy legyen hol lakni, ...
2016. jan. 1. 19:31
 20/24 TappancsMancs ***** válasza:

A linkelt képek sokféle variációt mutatnak, faház ripitya, tégla félig leomolva, tégla áll, vagy csak tető nincs. Autót nyilván ha alá tud kapni jobban fel is tudja emelni egy tornádó, de te is alá tudsz kapni :D mégse lennék biztos benne hogy fel is emeled. Attól mert alákap van abban még erő és egy átlagos autó akkor is 1,5-2 tonna. A téglaházra mutatott példák mutatják azt is hogy erősebb és azt is hogy ha úgy alakul azt se kíméli. Láthatóan egy jó léptékkel erősebb, ez igaz.

Ezen a képen pl bal alul a téglaházat is szétszedte:

[link]

A sulinak főként a tetejét de jobboldalt szétkapta:

[link]

Ezen az oldalon ha jól számoltam 9 tégla kakukk:

[link]

Gyakorlati szempontból ha megbontja a falat és viszi a tetőt azt már úgyis lebontják, még ha áll a fal 90%-a is. Repedhet, sérülhet a fal, nem biztonságos.

Zárójelben, az USA faházakat, azt a jellegzeteset nem nevezném faháznak, inkább könnyű faszerkezetesnek. Vékony fa váz és borítják valamivel, belül gipszkartontól kezdve "bármi".

Vannak tornádó biztos épületek, főként vaskos beton, sokszor félgömb alakú és iskolákban is vannak tornádóbiztos helyek.

[link]

2016. jan. 3. 02:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!