Amerikában miért divat, hogy a pincében van a mosógép?
Náluk is elterjedt a szárító, aminek sok hely kell. Állítólag az ottani gépek nagyobbak is mint amiket itt árulnak.
Egyébként kérdeztem ismerőst hogy társasházban miért nem vesz sajátot, azt mondta kiköti a szerződés hogy nem lehet. Hogy miért, azt nem tudom.
Pinceben?
Ahol en elek, itt nagyon keves haznal van pince. Ezeknel a csaladi hazaknal nem a pinceben van a mosogep. Lattam mar kulon kis helyiseget kialakitva (mosokonyha) illetve a garazsban is mosogepet/szaritot.
A berhazakban sem pince van, hanem az alagsorban, a garazs mellett szokott lenni a mosokonyha.
Tobb oka is van, hogy miert igy alakult ki.
A gepeket, foleg a szaritot szigoru szabalyok szerint kell bekottetni. Nem lehet csak ugy hogy veszel egyet es beallitod a sarokba. Ez nem TV. Ennek megfelelo szellozes kell illetve kicsovezes (vannak gazzal mukodo szaritok).
Egy tobb100 lakasos hazhoz nem eleg 2-2 gep. Nalunk van 3 emelet, kb. 150 lakas es a garazs mellett van a "laundry room" ahol van 8 mosogep es 8 szarito. Most csereltek le a regi vackokat vadiuj gepekre es bar a mosogep szinte hangtalan, a szaritot nem tudjak ugy megcsinalni hogy ne legyen zajos. Amikor egyszerrre mind a 8 szarit, nem kellemes.
Sokkal logikusabb/takarekosabb megoldas venni 8-10 gepet es a lakokkal fizettetni a hasznalati dijat, mint minden egyes lakasba beszerelni 2 gepet. Nemcsak a gep koltsege lenne iszonyu magas, de a csovezes/szellozes kialakitasa is. Raadasul nagyon sok berhazban a furdoszobaban nincs ablak, a szariotnak meg kell a jo szellozes es ha nem a furdobe teszed, akkor hova?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!