Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Új ház építésénél falfűtés...

Új ház építésénél falfűtés alkalmazása?

Figyelt kérdés

Új ház építése előtt állunk. A hálók kicsik, ezért (és az esetleges egészségügyi kockázatok miatt)a padlófűtést önmagában nem javasolták, mivel sokat lefognak a bútorok, ágyak. Akivel beszéltem, leginkább a padló-, fal-, mennyezetfűtés hármas kombinációját javasolta.

Vannak, akik csak a padló- fal verziót mondják, és olyanok is akadnak, akik a padlót nem fűtenék, csak a falat,és esetleg a mennyezetet.

Mivel nem ismerem csak a padlófűtést (amit szeretek), ezért kicsit idegenkedek a fal és mennyezetfűtéstől. Sosem voltam még ilyen fűtésű házban. Milyenek róla a személyes véleményeitek? Nem a neten található közhelyek érdekelnek, hanem a saját tapasztalatotok.

Melyiket mivel érdemesebb kombinálni, hogy jó is legyen, és a kiépítés költsége se rúgjon az egekbe?

2015. szept. 7. 00:01
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

"Sosem voltam még ilyen fűtésű házban. "

Nemcsoda, hiszen hatalmas nagy baromság. Ennyi erővel a kertet is fűtethetnéd. Ha jó termodinamikai tulajdonságú házat akarsz ami nem drága akkor fal+hőszigetelés+padlásfödémszigetelés+lábazatszigetelsé kombó verhetetlen.

2015. szept. 7. 22:00
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi az építő jellegűnek nem mondható hozzászólást.

Biztosan nem vetted észre, hogy a fűtésről, és nem a szigetelésről kérdeztem.

A ház szigetelése megoldott, megtervezett. Fal, lábazat 14 cm, födém 25 cm. Azért itt még bőven van hőveszteség, nem is beszélve a szellőztetésről. Szóval valahogy fűteni is kell. Persze csak ha megengeded!

Valakinek valódi tapasztalata?

2015. szept. 8. 01:29
 3/4 anonim ***** válasza:
0%

"Azért itt még bőven van hőveszteség, nem is beszélve a szellőztetésről. Szóval valahogy fűteni is kell. "

ha ennyire "kompetens" vagy akkor minek tetted fel a kérdést?

Új nyílászáróknál egyáltalán nem kell szellőztetni már. De De akkor fűtsed a falakat, had röhögjön rajtad mindenki. HA a falat fűtöd az meg leadja a hő nagy részét az utcának. De minek is magyarázom egy szakértőnek. Kerítés fűtésén is gondolkodtál már?

2015. szept. 8. 07:35
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha olcsó és jó megoldást keresel, válaszd a padló és radiátoros fűtést.

Ha felület fűtésben akkor a padló és falfűtést válaszd. A mennyezetbe inkább akkor szerelünk ha hűtésre is akarják használni. Gondolni kell a jövőre ha ilyet szeretnél mind a hármat ki kell építeni.

Ha több cső van felhasználva akkor kevesebb hőfokú fűtővizzel is el lehet érni a kívánt belső hőmérsékletet, stb.

Én szereltem több különböző módon. Olyat is, hogy csak falfűtés volt a szobában, vagy fal és mennyezet kombóban mindegyik működött, nem volt nagy különbség. Nagyon sok mndentől függ a kivitelezés módja keress egy jó tervezőt és segít.

Ja igen....a résszellőzős nyílászáró csak az elhasznált levegő utánpótlására jó. A friss levegőt csak egy alapos szellőztetés vagy egy nagyon jó szellőztető rendszer képes biztosítani.

2015. szept. 10. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!