Zöld trágya készítése, alkalmazása?
Apósom ásott egy kb. méter mélységű szögletes gödör-félét. Abba rakta a fákról-szőlőről lemetszett gallyakat, őszi leveleket, gazt, stb. majd földdel ismét betakarta.
Tavaszra készen lett a zöld-trágya. A novemberi esők,ill. a téli havazás utáni hólé, majd a tavaszi meleg együtt megtette hatását. Csak kiásta, a fedő talajréteggel együtt terítette szét tavasszal, veteményezés előtt a kertben.
Köszönöm a válaszod, de nem erre a komposztálásra gondoltam (persze egyértelműbben is feltehettem volna a kérdést). Az a történet érdekelne, amikor egy hordóban vízzel keverve mindenféle lekaszált gazt, csalánt, stb. (mennyit mennyi vízbe?) beáztatnak hosszabb időre (mennyire?), és aztán azzal a folyékony "zöld trágyával" öntöznek. Erről a módszerről szeretném a lehető legtöbbet megtudni, mert én is szeretném alkalmazni.
Ettől függetlenül ment a zöld pacsi!
ázalék, növényázalék címszóval a google a barátod
csalán, varádics, nadálytő, stb több hetes áztatásával, amíg megbüdösödik pár hét
ennyire nyomorék nem lehetsz!
nagyon kedves, köszönöm, ezeken az oldalakon túl vagyok, mert a keresőt használni még én is tudom.
Amint a kérdésben is írtam, gyakorlati tanácsokat szeretnék kapni olyan emberektől, akik nem a lexikonból szerzik a tudásukat, hanem személyes tapasztalatból. Ettől függetlenül hasznos volt a belinkelt találati oldalad. Köszönöm.
Nos én csináltam már, de nincs sok jó tapasztalatom.
Valószínűleg én voltam a béna, de annyira büdös volt, hogy nem volt merszem kiöntözgetni.
Vagy az időtartamot nem találtam el jól, vagy "túlmelegedett", vagy sok volt a növény kevés a lé, fene se tudja.
Amit nagypapa mindig csinált az az áztatott dohánylevél permetszernek, de az más :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!