Új építésű A+-os házat gázzal hogy olcsóbb kifűteni mindenhol sima radiátorral vagy padlófűtés+4 szobában radiátor?
Nekünk naponta 2-2 órát megy a padlófűtés 40fokon (korareggel és du). Sokkal kellemesebb a hőérzet. Igaz, hogy nehezebben melegszik át, viszont sokkal tovább tartja a hőt.
Ha most építkeznék, akkor padlófűtés és (hálókba) falfűtést csináltatnék.
Utólag jöttem rá, hogy MINDENHOVÁ padlófűtést kellett volna tennem, mert a hálókba én is radiátorra hagytam magam rábeszélni - kár volt. NEM lebegteti a port a jól megcsinált padlófűtés.
Utánaszámoltam alaposan, - a padlófűtéses hőfok szintentartás kb. 2-4 % kal drágább, mintha napi egyszer-kétszer begyújtva, radiátorral fűtenél, de a komfortérzet amit a padlófűtés egyenletes és kellemes melege nyújt, sokkalta többet ér ennél a 2-4 %-nál!!
Teljesen téves amit le írtál.
A padló fűtést se kell folyamatosan müködtetni csak 3-4 óra mire felmelegszik és ugyan ilyen lassan is hűl ki. Leállás után nem fogyaszt többet semmi, ahhoz képest mintha folyamatosan ment volna. Minden másodpercel amikor a szóba hőmérséklete kisebb, kisebb lesz a számla is.
A vizhőfők teljesen mindegy, ilyen téren nem befolyásolja a fogyasztás.
A padlófűtés azért fogyaszt kevesebbet mert sugárzó fűtés alacsonyab szoba hőmérséklett mellet is meg van ugyan az a hő érzet. Olyasmi mint amikor kiálsz a napra.
A padlófűtés üzemeltetése jóval olcsob. A megvalositás új építésnél kb egy árba van, öreg épületnél nagyon változó sokszor szigetelni kell padló szint változás, nagyon meg tudja dobni az árakat.
Sok helyen van az a tévhit hogy lebegteti a port de ez nem igaz. A radiátoros fűtés sokkal nagyobb légmozgást csinál. Egy ponton melegít sokkal gyorsabban. A hídegbúrkolatokon sokkal jobban látni a port talán innen ered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!