Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Új építésű A+-os házat gázzal...

Új építésű A+-os házat gázzal hogy olcsóbb kifűteni mindenhol sima radiátorral vagy padlófűtés+4 szobában radiátor?

Figyelt kérdés
Padlófűtés nehezebben melegszik fel/át, mint a radiátoros. Nekem azt mondták padlófűtésnél folyamatosan fűteni kell, úgy gazdaságos, mert ha közbe leáll, sokat fogyaszt, mire újra felmelegszik. Ugyanakkor alacsonyabb 40 fokos vízzel megy, amiért azt gondoltam kevesebb gázt fogyaszt. Valaki szakértő véleményét kérném, melyik lenne olcsóbb?

2015. febr. 19. 21:39
 1/4 anonim ***** válasza:
en odzkodom a padlofutestol, mert ott ha valami gaz van, fel kell bontani az egesz padlot. hiaba A+ lattam mar olyan ujepitesut ami beazott mert nem jol csinaltak meg. szoval szerintem radiator mindekepp :)
2015. febr. 19. 21:44
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekünk naponta 2-2 órát megy a padlófűtés 40fokon (korareggel és du). Sokkal kellemesebb a hőérzet. Igaz, hogy nehezebben melegszik át, viszont sokkal tovább tartja a hőt.

Ha most építkeznék, akkor padlófűtés és (hálókba) falfűtést csináltatnék.

2015. febr. 19. 22:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Utólag jöttem rá, hogy MINDENHOVÁ padlófűtést kellett volna tennem, mert a hálókba én is radiátorra hagytam magam rábeszélni - kár volt. NEM lebegteti a port a jól megcsinált padlófűtés.

Utánaszámoltam alaposan, - a padlófűtéses hőfok szintentartás kb. 2-4 % kal drágább, mintha napi egyszer-kétszer begyújtva, radiátorral fűtenél, de a komfortérzet amit a padlófűtés egyenletes és kellemes melege nyújt, sokkalta többet ér ennél a 2-4 %-nál!!

2015. febr. 20. 13:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Teljesen téves amit le írtál.

A padló fűtést se kell folyamatosan müködtetni csak 3-4 óra mire felmelegszik és ugyan ilyen lassan is hűl ki. Leállás után nem fogyaszt többet semmi, ahhoz képest mintha folyamatosan ment volna. Minden másodpercel amikor a szóba hőmérséklete kisebb, kisebb lesz a számla is.

A vizhőfők teljesen mindegy, ilyen téren nem befolyásolja a fogyasztás.

A padlófűtés azért fogyaszt kevesebbet mert sugárzó fűtés alacsonyab szoba hőmérséklett mellet is meg van ugyan az a hő érzet. Olyasmi mint amikor kiálsz a napra.

A padlófűtés üzemeltetése jóval olcsob. A megvalositás új építésnél kb egy árba van, öreg épületnél nagyon változó sokszor szigetelni kell padló szint változás, nagyon meg tudja dobni az árakat.

Sok helyen van az a tévhit hogy lebegteti a port de ez nem igaz. A radiátoros fűtés sokkal nagyobb légmozgást csinál. Egy ponton melegít sokkal gyorsabban. A hídegbúrkolatokon sokkal jobban látni a port talán innen ered.

2015. máj. 30. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!