Megéri a mai világban új házat építeni?
Fiatal házaspár vagyunk és szeretnénk már egy saját otthont. Jelenleg még a szüleimmel lakunk. A kérdés az, hogy vegyünk-e használt családi házat, vagy építsünk magunknak egyet.
Telket nem kéne venni, mert a szüleim háza mellett bőven elférne még egy.
Ha egy lakhatóbb használt házat vennénk, akkor valószínűleg ahhoz is kéne felvennünk hitelt, plusz még fel is kéne valamilyen szinten újítani.
Az én álmom egy kb. 80 nm-es mediterrán típusú ház lenne.
Körülbelül 6 M Ft-unk lenne a házra, amit hitel nélkül tudnánk állni (akár vennénk, akár építenénk). Viszont ha a szüleim mellett építkeznénk, akkor nagyon kényelmesen el tudnánk élni a szüleimmel amíg lakható nem lenne az új ház. Tehát valamilyen szinten előnyből indulnánk, hogy nem kell addig sem albérletet fizetni...
Milyen áron lehet felhúzni egy ekkora házat, mint amit írtam? ( Kb.80 nm, egyszintes, mediterrán stílusú)
Linkelek néhány képet, ilyen lenne az álmom:
"Ha megfelelő szerződésetek és keresetetek van hozzá, ne féljetek a hiteltől."
:-DDDDDDDDD
Aha. Persze. Gondolom építész a szakmád.
Felhívtak ma egy bankból, akihez semmi közöm (mint kiderült valamelyik törzsvásárlókártyámat adják ki, megy az is a levesbe). Kínáltak ennyi meg annyi hitelkeretet bankkártyával. Udvariasan küldtem haza őket, azért tartok ott, ahol,mert elkerülöm az ilyeneket messziről. Tudod az általános szerződési feltételeket nem te szabod. A kereseted meg akkor biztos ha a bankszámládon van.
Én voltam az egyetlen, akivel a kérdező nem értett egyet (10-es).
Tegnap büszkeség töltött el, mert épp lakásvásárlásban vagyok, elmondtam az általam egyébként nagyon tisztelt, precíz és okos gazdasági igazgatónknak a mhelyemen, hogy mi alapján, hogyan döntöttem, pénzügyileg mit intéztem, és nagyon megdicsért, azt mondta, hogy jó érzékkel és mindent nagyon ügyesen csináltam, jól mérlegeltem, jó döntéseket hoztam.
wow :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!