Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Megéri a mai világban új...

Megéri a mai világban új házat építeni?

Figyelt kérdés

Fiatal házaspár vagyunk és szeretnénk már egy saját otthont. Jelenleg még a szüleimmel lakunk. A kérdés az, hogy vegyünk-e használt családi házat, vagy építsünk magunknak egyet.

Telket nem kéne venni, mert a szüleim háza mellett bőven elférne még egy.

Ha egy lakhatóbb használt házat vennénk, akkor valószínűleg ahhoz is kéne felvennünk hitelt, plusz még fel is kéne valamilyen szinten újítani.

Az én álmom egy kb. 80 nm-es mediterrán típusú ház lenne.

Körülbelül 6 M Ft-unk lenne a házra, amit hitel nélkül tudnánk állni (akár vennénk, akár építenénk). Viszont ha a szüleim mellett építkeznénk, akkor nagyon kényelmesen el tudnánk élni a szüleimmel amíg lakható nem lenne az új ház. Tehát valamilyen szinten előnyből indulnánk, hogy nem kell addig sem albérletet fizetni...

Milyen áron lehet felhúzni egy ekkora házat, mint amit írtam? ( Kb.80 nm, egyszintes, mediterrán stílusú)

Linkelek néhány képet, ilyen lenne az álmom:

[link]

[link]

2014. aug. 3. 09:13
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
95%

# 6!

Értem amit mondani akarsz, de ne általánosíts! Mindkét oldalról lehet ellenpéldát felhozni. Mi például pár éve verettük le a 80-as években épült házunk első csempéjét. Tömény cement-vizes ragasztóval rakták fel, szikrázott rajta a véső.

A szomszédunk meg 4 éve építkezett, de már tenyérnyi helyeken málik le a lábazati díszburkolat meg repedeznek a falak.

Nyilván ma is vannak vállalkozók, aki kispórolják az anyagot, és régebben is voltak akik rendesen megcsinálták, mert tudták, hogy a saját házukat építik.

2014. aug. 3. 13:59
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
De az nyilvánvaló tény, hogy a mai anyagokkal, technológiákkal sokkal egyszerűbb, gyorsabb és tisztább az építkezés. Ez vitathatatlan.
2014. aug. 3. 14:04
 13/33 anonim ***** válasza:
95%
11-es. Tény és való amit állítasz. Én a nagy átlagról írtam. Régen x ft-ért aláírták a rajzot és ment az építkezés, épített mindenki .Ebből-abból ,tisztelet a kivételnek! A kutya nem ellenőrizte,csak legyen mindenkinek háza. Ma nem merik ezt megcsinálni a mesterek sem,lehet hogy vannak olyanok is de kis %-ban. Régen még cementet is alig raktak a malterba,volt hogy nem is.Betont alig használtak az építkezéseknél. Az alapba dobálták a tégla db-okat ,beton,kő törmeléket,hogy szaporítson! Ma vas koszorút raknak ezek helyett. Sorolhatnám a többit. MO-n a 60-as években épültek a cementgyárak!!!
2014. aug. 3. 15:28
 14/33 Napkiraly ***** válasza:
48%
Ha engem kérdezel annak van igaza, aki a 4-5 milliós házakat linkelte. Salgótarján nem a világ közepe, vegyél egy jobb környéken egy remek kockaházat ami jó állapotú és beosztású, aztán megúszod hogy nyugdíjas korodig fizesd a kamatot. 200e/m2 árral számolva se fogsz 30 négyzetméternél többet építeni a szüleid telkére, hitelbe meg ne rángasd bele őket a mediterrán házadért, mert mehet a család csövezni valamelyik elhagyott iparterületre
2014. aug. 3. 15:35
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Mutass már egy jó állapotú kockaházat, amire nem kell min. mégegyszer annyit ráfordítani, mint az ára, hogy elviselhető és költözhető állapotban legyen?
2014. aug. 3. 18:00
 16/33 Napkiraly ***** válasza:
68%
Igényszint kérdése. Ha nem a barátok közt díszlete az elvárásod, akkor tisztasági festés után legtöbb költözhető
2014. aug. 3. 20:35
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Mutatnál is, ha megkérhetlek?

Feltételezem nem az előző oldalon linkelt, penészedő romhalmazokra céloztál. 6 millió körül erősen kétlem, hogy létezik olyan ingatlan, aminek csak tisztasági festésre van szüksége, de kíváncsian várom a példákat.

2014. aug. 3. 21:03
 18/33 Napkiraly ***** válasza:
64%

[link]

Ezen konkrétan nem találtam meg a penészt, de az a tető is bírja még pár évtizedig.

Én 1930-as villaépületben lakom, pl nem fogom az eredeti palatetőt meg nyílászárókat lecserélni mert valaki elkiáltja magát, hogy nem elég modern.

2014. aug. 3. 21:39
 19/33 anonim ***** válasza:
77%
Az vagyok a ki a képeket linkelte.Utolsó,ne kezd vele vitatkozni,felesleges....megnéztem még egyszer a képeket.A gyerekszobában az hogy nincs lefestve a fal,az miért probléma,nem értem.Látszik,hogy ablakcsere volt,ami pozitívum.A fürdőn és a gyerekszobán sem látok penészt.A fürdő régi kopott a fuga.Gondolom,aki oda költözik,úgyis cseréli...Igaz,hogy a palatető nem a legmodernebb,de ha a lécezés jó,az elmegy még jó pár évig.A szgetelés,meg nem olyan drága...Az első házból pofás otthont lehet varázsolni 2-max.3 millából,persze ha normálisak az igények.Amúgy meg úgyis mindenki jól szétnéz egy házban,vannak dolgok,amit képről nem lehet megállapítani.Aki meg lehordta ezeket a házakat,arról megvan a véleményem...Nem mindenki lakhat új v. kacsalábon forgó palotában...az meg,hogy kp.meg ,hogy van valakinek 6 millió kp-je és meg tud venni egy házat és csak a felújítást kell megoldania valahogy,az elég dicséretes sztem.
2014. aug. 3. 21:55
 20/33 anonim ***** válasza:
74%
Penészes a fuga, a gyerekszobánál a padló-fal között és a tetőn/plafonon is kezdeti penész mutatkozik. Lehet tagadni, de attól még ott van...
2014. aug. 3. 22:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!