Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hogyan fogjunk hozzá a házépít...

Hogyan fogjunk hozzá a házépítéshez?

Figyelt kérdés

Szeretnénk párommal saját házat. Készház építtetésen gondolkodunk. Ahogy utána olvastam, ugyanannyiba kerül, mint a normál tégla, viszont jobbak róla a vélemények.

Jelen pillanatban semmink sincs. Önerőt nem nagyon tudunk összeszedni, max. támogatásokból. Érdekelne, hogy milyen támogatásokat vehetnénk igénybe, akár a készházra, akár másra (szocpolt nézegettem, az egy egész türhető lehetőség önerőnek, csak lehet kevés). Mennyibe kerül egy készház? Tudom, hogy ha szocpolt akarok, akkor minimum 2 vállalt gyerekre minimum 60m2-es házat kell építenünk. 60m2-es házba elfér 3 szoba pulsz nappali, élhető? Stb.

Tehát az ég világon mindent tudni szeretnék a készház/ház építésről.

2014. máj. 25. 21:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
47%

Nyugi, nem attól lesz egy ház az otthonod, hogy a tied. ;-)

Amúgy, tudom morbidul hangzik, de az öröklést kifelejtetted a dologból. A nagyszülők, szülők után nagy eséllyel szokott maradni ingatlanvagyon, akár fele, harmad, sokadrészben.

Addig meg tessék gyűjteni, és erősödni.

Amikor én gyerek voltam, nekünk se volt saját lakásunk, csak béreltük. Mégis az otthonomnak tekintettem, szóval ez sem akkora dráma.

Európában sokkal ritkább a lakástulajdon, mint nálunk. Itt mindenki sajátot akar, pedig ez elég nagy ostobaság pénzügyi szempontból....

2014. máj. 26. 20:33
 12/23 anonim ***** válasza:
külterületi zártkert ingatlant kellene vennetek
2014. máj. 27. 07:17
 13/23 A kérdező kommentje:

Mit jelent pontosan a "külterületi zártkert ingatlan"?

Nagyszüleink nincsenek, a szüleink után meg semmit nem öröklünk, mert amijük van, azt elviszi a bank... (Ez így hosszú lenne, de ők sajnos tipikusan azok az emberek, akik mindenre vettek fel hitelt. Anyáméknak 50.000.000 Ft az adósságuk, és max 20.000.000 Ft a vagyonuk... És még mindig veszik fel a hiteleket, a többit persze nem fizetik, érdekes, hogy még adnak nekik... Mi egész életünkben egyetlen hitelt tervezünk felvenni, és az az a hitel lenne, amiből a házunkat vennénk/építenénk.)

2014. máj. 27. 18:54
 14/23 anonim ***** válasza:

nektek most felhalmozni kellene a pénzt, hogy előre tudjatok lépni. ezért a kiadásaitokat vissza kell szorítani. pl. a városi albérlet helyett egy olcsó zártkert, város határában levő ingatlanba kéne mennetek, albérletbe, esetleg meg is vehetitek.

ezt a zártkerti ingatlant majd, bevihetitek az új házba, hogy eladjátok, ha összegyűlik a pénz.

a megtakarítást értékszámlán kellene tartani, államkötvénybe

4 millió a zárkert, 5 millió a megtakarítás, 300-350 ezres kettőtöknek a fizetése 2 millió a szocpol, és erre kapnátok 9 millió hitelt. ebből lehetne építeni egy 60m2 házat

no de ehhez vasfegyelem kell, és minden pluszjövedelem lehetőségre rá kell mozdulni, gyűjteni, két állást kell vállalni, és főleg nem elválni egymástól.

2014. máj. 27. 19:54
 15/23 A kérdező kommentje:
Ajajj... Bocsi, azt nem írtam, hogy vidéken lakunk. Kettőnk fizetése összesen 150.000 Ft, a szocpol mai állás szerint 2 gyerekre 800.000 Ft. Nálunk nincs ilyen, hogy zártkerti ingatlan. Kertes albérlet sincs. Az egész "városban" 4 bérház van, és csak ezekben adnak ki bérbe lakásokat, így más lehetőség nincs albérletbe... Szóval amiket most leírtál, az naaagyon nem megoldható itt...
2014. máj. 27. 20:40
 16/23 anonim ***** válasza:
83%
150e összbevételre gyereket sem nagyon szabad vállalni :(
2014. máj. 28. 14:40
 17/23 anonim ***** válasza:
56%
akkor valami valami papír szerint is határolódj el teljesen szüleidtől nehogy rád hagyják az adósságot is
2014. máj. 28. 17:29
 18/23 A kérdező kommentje:

Íratok majd egy lemondó nyilatkozatot ügyvéddel.

Igen, nekem is ez a bajom, hogy hogy neveljük fel a gyereket ennyi pénzből. De itt (Hajdú-bihar), ez a 70-80 ezer/fő-s fizetés nagyon jónak számít... :/

2014. máj. 28. 17:42
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Akkor el kell költözni! Főleg, ha semmi nem köt oda titeket!
2014. máj. 28. 18:31
 20/23 A kérdező kommentje:
A bizonytalanból a mégnagyobb bizonytalanba nem nagyon akarok menni... Most keveset keresünk, de jelenleg semmi munkalehetőségről nem tudok, ami jobban fizet. Plusz, ha így sem tudunk fizetni egy lakást, vagy saját házat, és nem tudok spórolni, mégis hogy adhatnék fel mindent? Hova menjek? A híd alá? Ott nem kell fizetni az albérletet...
2014. máj. 29. 06:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!