Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Gravitációs kazánnal kapcsolat...

Gravitációs kazánnal kapcsolatban lenne kérdésem nem tudok rájönni hogy miért nem forog rendesen a víz illetve alul a visszamenő víznek a csövét ha nézem maximum langyos szokott lenni de nem mindenhol. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
A kazán viszonylag gyorsan miután felmelegedett 60 fokosra utána olyan 20-perc fél óra múlva felszalad 80 fokra azután fele annyi idő és 100 fokra ez persze úgy hogy ha alul nyitva hagyom és azon keresztül kapja a levegőt.100 fokra elvileg nem szabadna ilyen gyorsan felmenni úgy hallottam, viszont ha bezárom az alsó részét így le fojtva nem kap oxigént és viszonylag amilyen gyorsan felmelegedett 100-ra olyan gyorsan vissza is hűl 60 fokra (ezek a kazánban lévő víznek a hőmérsékletei) és 60 fokon valamiért nem melegíti a radiátorban lévő vizet és a szobába azt lehet érezni hogy hűlnek a radiátorok és a szoba hőmérséklete ilyenkor elkezd szépen lassan csökkenni, egész napos fűtés alatt is csak 20 fokot tudok elérni max hogy ha folyamatosan figyelve pakolom hogy ne essen vissza a hőmérséklet 60 alá és ne menjen 80 fok fölé. Ebbe a rendszerbe van kötve még egy gázos rész is szóval elvileg azzal is működne a rendszer de a gáz ki van kötve, és a gázos résznél is ki vannak zárva a csövek is. Van egy lenti épület is ahol szintén el vannak zárva a radiátorok hogy azt ne fűtse mivel ott nem lakik senki, fent pedig minden radiátor be van kapcsolva. Levegős nem lehet a rendszer rendesen meg van töltve vízzel mert felmentem a padlásra és a túlfolyós részénél tele van a tartály vízzel. Mondták, hogy lehet hogy szivattyút kellene hozzá szerelni és akkor rendesen megforgatná a vizet.

2014. jan. 28. 20:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én a helyedben kinyitnám a gázos rendszer csapjait és direktbe kötném a keringető szivattyúját. Ez megforgatná a rendszert és megszűnne a problémád.
2014. jan. 29. 07:50
 12/19 anonim ***** válasza:
nézd meg a radiátorok lejtését vízmértékkel. lehet, hogy megereszkedtek. a szelepnél a legmagasabb és onnan lejtenie kell. nálunk volt olyan, hogy 2 év múlva kellett még tartót rátenni, mert megereszkedett és alig volt langyos, nem fordult meg benne a víz.
2014. jan. 29. 09:21
 13/19 emir72 ***** válasza:

Ha ez még egy hagyományos vascsövekkel szerelt rendszer, akkor a rozsda és vízkő is eltömíthette, ami az újra-feltöltés után levált a csövekről.

De a rézcsöves rendszerekbe lerakódó vízkő is okozhatja, ami a kiszáradt rendszerben levált.

Jellemzően a próbafűtésnél még nem jelentkezik a hiba, csak némi használat után.

2014. jan. 29. 13:11
 14/19 emir72 ***** válasza:
11-es válaszadó javaslatát mindenképpen ajánlanám!
2014. jan. 29. 13:13
 15/19 anonim ***** válasza:

8* 9* a fizikai törvények nem változtak.Teljesen mindegy milyen márkás kazánban melegszik a víz,attól még a forró felfelé igyekszik.Ne az én praxisomban kételkedj ,hanem a magadén ,talán libáért kaptad.Gondolom lókecoltál arról,a fizika óráról

amikor pontosan ezt oktatták .

Ami biztosan jó lenne,a visszatérőbe egy szivattyút beépiteni megkerülő ággal .Ha beindult a rendszer ,és gyorsan átmelegedtek a radiátorok ,akkor mehet már a gravítácios is .Ha gázkazánnal fogattatom meg a vizet,még nem biztos hogy a vegyesről is menni fog.A hibát azért nem ártana feltárni .Lehet iszaposodás is .

2014. jan. 29. 13:14
 16/19 anonim ***** válasza:

"Ami biztosan jó lenne,a visszatérőbe egy szivattyút beépiteni megkerülő ággal .Ha beindult a rendszer ,és gyorsan átmelegedtek a radiátorok ,akkor mehet már a gravítácios is ."

Feltéve ha jók a lejtések a rendszeren, másképp nem megy a gravitációs! hiába forgatod előtte szivattyúval. csak próbáld ki...

2014. jan. 29. 16:55
 17/19 anonim ***** válasza:

14 es támogatja 11 válaszát. Én nem látom ezt jónak ,mert ahogy írták,ha ez újra van töltve ,és sok rozsda esik le belül,az előbb utóbb eltömiti a gázos kazán előtt a visszatérőbe szerelt szűrőt .

1 voltam

2014. jan. 29. 19:46
 18/19 anonim ***** válasza:

egyreszt, lattad is mukodni ? mondani akarmit lehet...

nem ertem a kutyulast a gazzal, de nem lehet h mielott odakerultel, volt 1 kozos keringeto?

amugy 100 fok nem egeszeges neki, legalabb is anno azt mondtak.

ami meg kimaradt, nalunk van 1 cso, ami parhuzamos a keringetovel (ha nincs vellany majd ott megy magatol a melegtol) hat nem gyoznem kivarni... kiprobaltuk 1x h fut ugy...

2014. jan. 30. 16:40
 19/19 Ladiska válasza:
Nekem is ez a probléma, kérdésem: A csövek dugulasar vizkotol- iszaposodastol hogyan lehet orvosolni? Gondolom a rendszer teljes atmosasaval-illetve leeresztesevel, de hogy zajlik ez szakszerűen...? Válaszokat előre is köszönöm, pacsi: Ladis.
2016. jan. 24. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!