Gravitációs kazánnal kapcsolatban lenne kérdésem nem tudok rájönni hogy miért nem forog rendesen a víz illetve alul a visszamenő víznek a csövét ha nézem maximum langyos szokott lenni de nem mindenhol. Mi lehet a baj?
Ha ez még egy hagyományos vascsövekkel szerelt rendszer, akkor a rozsda és vízkő is eltömíthette, ami az újra-feltöltés után levált a csövekről.
De a rézcsöves rendszerekbe lerakódó vízkő is okozhatja, ami a kiszáradt rendszerben levált.
Jellemzően a próbafűtésnél még nem jelentkezik a hiba, csak némi használat után.
8* 9* a fizikai törvények nem változtak.Teljesen mindegy milyen márkás kazánban melegszik a víz,attól még a forró felfelé igyekszik.Ne az én praxisomban kételkedj ,hanem a magadén ,talán libáért kaptad.Gondolom lókecoltál arról,a fizika óráról
amikor pontosan ezt oktatták .
Ami biztosan jó lenne,a visszatérőbe egy szivattyút beépiteni megkerülő ággal .Ha beindult a rendszer ,és gyorsan átmelegedtek a radiátorok ,akkor mehet már a gravítácios is .Ha gázkazánnal fogattatom meg a vizet,még nem biztos hogy a vegyesről is menni fog.A hibát azért nem ártana feltárni .Lehet iszaposodás is .
"Ami biztosan jó lenne,a visszatérőbe egy szivattyút beépiteni megkerülő ággal .Ha beindult a rendszer ,és gyorsan átmelegedtek a radiátorok ,akkor mehet már a gravítácios is ."
Feltéve ha jók a lejtések a rendszeren, másképp nem megy a gravitációs! hiába forgatod előtte szivattyúval. csak próbáld ki...
14 es támogatja 11 válaszát. Én nem látom ezt jónak ,mert ahogy írták,ha ez újra van töltve ,és sok rozsda esik le belül,az előbb utóbb eltömiti a gázos kazán előtt a visszatérőbe szerelt szűrőt .
1 voltam
egyreszt, lattad is mukodni ? mondani akarmit lehet...
nem ertem a kutyulast a gazzal, de nem lehet h mielott odakerultel, volt 1 kozos keringeto?
amugy 100 fok nem egeszeges neki, legalabb is anno azt mondtak.
ami meg kimaradt, nalunk van 1 cso, ami parhuzamos a keringetovel (ha nincs vellany majd ott megy magatol a melegtol) hat nem gyoznem kivarni... kiprobaltuk 1x h fut ugy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!