Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valamivel több mint 1 hete szedek Mercilon fogamzásgátlót. A 7. szemet bevettem, de maximum 5 órára rá hánytam, tehát nem biztos hogy felszivodott rendesen. Rá két napra nem védekeztünk a barátommal. Lehetek terhes?
Hali ! Én is mercilont szedtem, benne van a betegtájékoztatóban, hogy ...
"Az első csomag Mercilon
- Ha a megelőző hónapban nem szedett hormonális fogamzásgátlót:
A menstruációs ciklus (vagyis a havi vérzés) első napján kezdje el a Mercilon szedését; a csomagoláson a hét aktuális napjának nevével megjelölt tablettát vegye be (ha például pénteken jelentkezett a havi vérzés, a "Péntek" feliratú tablettát válassza). Ezt követően a hét napjainak sorrendjében haladva szedje a Mercilon-t. A ciklus 2.-5. napján is elkezdheti a tabletta szedését, ebben az esetben azonban (az első csomag esetében) 7 napon keresztül kiegészítő (barrier-elvű) fogamzásgátló módszereket is alkalmaznia kell."
A fogamzásgátló 1-1,5 óra alatt felszívódik bevétel után , tehát ha te 5 óra múlva hánytál bevétel után, már felszívódott, én mindent megkérdeztem anno a dokitól és utána is olvastam , ha én hazudok ,ők is !:S
Szerintem nem vagy terhes, nyugi ! Várd meg a hét napos szünetet , ne aggódj, ha nem jön meg rögtön, lehet csak 3. vagy 4.nap fog megjönni, ez sem baj egyáltalán, változó mindenkinél . De a 8.nap mindenképp kezd el szedni a következő levéllel, akkor is ha nem múlt el a vérzésed !
Csinálhatsz tesztet is, ha az aktus után el telt már két hét ....
Máskor ha hányás vagy hasmenésed van , akkor védekezzetek gumival is , de egyszeri alkalom megoldható úgy is, hogy ha a következő levélből beveszel egy szemet (ugyanazt a napot természetesen ).
Majd írd meg mi történt, de nyugi van szerintem , én szorítok !:)
Utolsó elötti!! Hogy értve két héten belül volt?
De aranyos vagy utolsó!!! :) Szóval a mensim elsö napján kezdtem szedni a gyógyszert. Az elsö levél 9. szeme után nem használtunk gumit, bennem ment el, de az ezt megelözö 8 napban nem volt szex. Ekkorra már kialakult a védelem, és remélhetöleg akkor a hányás sem befolyásolta a gyógyszer hatékonyságát. Megnyugtattál egy kicsit utolsó! :)
Még volt 5 szem az elsö levélböl, amikor megjött a mensim! :O már három napja megvan, még két nap van a gyogyszerszünetig. Szerintetek ez jo jel, és nem estem teherbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!