Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Nem üthetek be egy szeget sem...

Nem üthetek be egy szeget sem a saját építkezésemen?

Figyelt kérdés
Építkezés előtt állunk, a költségvetést úgy számoltuk, hogy sok minden anyagáron készül majd el, mert elég sok munka folyamatot, magunk is elkészíthettünk volna, de ez az új törvény teljesen közbe szólt, erre már semmi lehetőségünk nem marad?Valóban az ember nem dolgozhat a saját építkezésén?
2013. nov. 1. 20:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nemtudom milyen törvényről beszélsz, egy csomó helyen úgy dolgozunk, hogy ott tesz vesz a tulaj is.

Ha banki hiteles a ház és számla kell mindenről(pl. falazás, betonozás, gépészet, stb) akkor is van még mit csinálni.

A szakmunkát szakemberre kell bízni!

A törvény érdekelne, lehet Én vagyok lemaradva.

2013. nov. 2. 06:33
 2/9 anonim ***** válasza:
39%

Engem is érdekelne ez a törvény. Nyilván arra gondolnak, hogy a gázbekötést, statikai betonozást, falazást, tetőfedést ne lelkes amatőr végezze.

Azt, hogy a járdát megcsinálod, vagy lefested, esetleg leburkolod a fürdőt, az szerintem magánügy, biztonságtechnikai befolyása nincs.

2013. nov. 2. 08:54
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

De dolgozhatsz , te és az egyenes ági leszármazottaid dolgozhatnak,segíthetnek ( apa,fia,lánya) , mindenki mással szerződést kell kötnöd.

Ha nincs szerződés , akkor az illető feketemunkás és 100 ezernél kezdődik fejenként a büntetési tétel .

2013. nov. 2. 12:13
 4/9 anonim ***** válasza:
27%
A feketemunkával eddig is így volt. Már régen nem érdekli a NAV-ot a kaláka, haverok kölcsönös ingyenes segítsége. Mindent megadóztat amit lehet.
2013. nov. 2. 16:10
 5/9 picasso81 válasza:
0%
Mi is építkezés előtt állunk!Mi is úgy számoltuk hogy anyagárasan építünk!Olvasgattam a törvényeket de erre nem találtam kitérő törvényt,csak az új e-építési törvénykönyvre!( [link] szerintem csak vállalkozóval csináltathatunk mindent!Így elgondolkodtató hogy belevágjunk e!Mindenekelőtt beszélek egy tervezővel,ő többet tud ezekről!Javaslom neked is ezt mielőtt belevágsz!
2013. nov. 3. 09:58
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

A gyakorlatban ahol nem látják ott bármit csináltathatsz bárkivel , ez főleg akkor lehetséges ha már állnak a falak és van ajtó , amit bezárhatsz.

Viszont amíg a falat rakják , tetőt csinálják , addig belátni , látja a közterület-felügyelő , aki leadja az infót a munkavédelmiseknek és az építési osztálynak , akik kijönnek ellenőrizni.

Nálunk azt csinálták ( 4 en voltak ) , hogy a 4 közül egy kiscsaj odajött a melósokhoz , azt hazudta , hogy ő is építkezik , és megkérdezte , hogy mennyiért raknák le nála a csempét feketén , ha itt végeztek.A munkások elküldték a ....- ba ( szó szerint ) , utána meg megbüntették a brigádot 230 e Ft - ra ( mivel 2 munkásnak nem volt a kiskönyvébe beragasztva a bélyeg.)

A brigádvezető majdnem hízelgett nekik ,mondták , hogy rendesek lesznek , a minimum büntetést adják , ez lett a 230 e ).

Azért nem minket büntettek , mer a brigád alvállalkozó volt , így ők fizettek.

Viszont utána az alvállalkozó elkezdte lopkodni a fővállalkozó anyagait ( amit már mi fizettünk ) , gondolom be akarta hozni a veszteséget.

Ide-oda huzkodtuk a gerendákat , a fővállalkozó hozta , a maradékot hátravittem elrejtettem , egyszer csak látom , fenn van az alvállalkozó kocsiplatóján.Erre a többit átvittem a szomszédba ,na ott nem érik el...

Szóval remek társasjáték ez az építkezés , ajánlom azoknak , akiknek nagyon jó idegei vannak , sok pénzük van , meg mindent meg tudnak magyarázni.

Anyagárban építkezni , - majdnem mindenki így indul neki....

2013. nov. 3. 11:10
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Minket két hét alatt , vagy háromszor fotóztak le magán építkezésen . Így nem volt mit tagadnia annak aki nem volt bejelentve .... De mint a nagy EU- ban szokásos itthon is van munkavédelem tehát a tulaj ne mókoljon a fél pereputtyával az építkezésen , már a melósokat is rengeteg szabály köti :))
2013. nov. 3. 14:42
 8/9 picasso81 válasza:
20%
Nagyából utánanéztem ennek a törvénymódosításnak!Ha szakmunkás vagy,vagy a családtagjaid azok,akkor azt amihez értettek megcsinálhatjátok!(alap,fal,tető,stb)Elvileg minden munkát szakemberrel kell csináltatni!Az elektronikus építési napló az ami változott!Ha elmulasztod vezetni akkor automatikusan ledob a rendszer!Ezt ajánlom mindenki figyelmébe!(építési jog)Mi jövőhéten beszélünk a tervezővel,ő mindent elmond A-Z-ig!
2013. nov. 10. 10:20
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Zártkertre is vonatkozik a szabály?
2013. nov. 22. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!