Nem üthetek be egy szeget sem a saját építkezésemen?
Nemtudom milyen törvényről beszélsz, egy csomó helyen úgy dolgozunk, hogy ott tesz vesz a tulaj is.
Ha banki hiteles a ház és számla kell mindenről(pl. falazás, betonozás, gépészet, stb) akkor is van még mit csinálni.
A szakmunkát szakemberre kell bízni!
A törvény érdekelne, lehet Én vagyok lemaradva.
Engem is érdekelne ez a törvény. Nyilván arra gondolnak, hogy a gázbekötést, statikai betonozást, falazást, tetőfedést ne lelkes amatőr végezze.
Azt, hogy a járdát megcsinálod, vagy lefested, esetleg leburkolod a fürdőt, az szerintem magánügy, biztonságtechnikai befolyása nincs.
De dolgozhatsz , te és az egyenes ági leszármazottaid dolgozhatnak,segíthetnek ( apa,fia,lánya) , mindenki mással szerződést kell kötnöd.
Ha nincs szerződés , akkor az illető feketemunkás és 100 ezernél kezdődik fejenként a büntetési tétel .
A gyakorlatban ahol nem látják ott bármit csináltathatsz bárkivel , ez főleg akkor lehetséges ha már állnak a falak és van ajtó , amit bezárhatsz.
Viszont amíg a falat rakják , tetőt csinálják , addig belátni , látja a közterület-felügyelő , aki leadja az infót a munkavédelmiseknek és az építési osztálynak , akik kijönnek ellenőrizni.
Nálunk azt csinálták ( 4 en voltak ) , hogy a 4 közül egy kiscsaj odajött a melósokhoz , azt hazudta , hogy ő is építkezik , és megkérdezte , hogy mennyiért raknák le nála a csempét feketén , ha itt végeztek.A munkások elküldték a ....- ba ( szó szerint ) , utána meg megbüntették a brigádot 230 e Ft - ra ( mivel 2 munkásnak nem volt a kiskönyvébe beragasztva a bélyeg.)
A brigádvezető majdnem hízelgett nekik ,mondták , hogy rendesek lesznek , a minimum büntetést adják , ez lett a 230 e ).
Azért nem minket büntettek , mer a brigád alvállalkozó volt , így ők fizettek.
Viszont utána az alvállalkozó elkezdte lopkodni a fővállalkozó anyagait ( amit már mi fizettünk ) , gondolom be akarta hozni a veszteséget.
Ide-oda huzkodtuk a gerendákat , a fővállalkozó hozta , a maradékot hátravittem elrejtettem , egyszer csak látom , fenn van az alvállalkozó kocsiplatóján.Erre a többit átvittem a szomszédba ,na ott nem érik el...
Szóval remek társasjáték ez az építkezés , ajánlom azoknak , akiknek nagyon jó idegei vannak , sok pénzük van , meg mindent meg tudnak magyarázni.
Anyagárban építkezni , - majdnem mindenki így indul neki....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!