Kíváncsi lennék, hogy saját kezűleg saját tervekkel saját magamnak megépíthetem-e a könnyűszerkezetes házamat? Tehát semmi kivitelező meg ilyesmi. Kaphatok engedélyt, vagy csak olyan cégek építhetik meg akik ezzel foglalkoznak?
a dolog ott kezdődik, hogy regisztrált tervező nyújthatja be építési engedélyezésre ... aztán ott folytatódik, hogy regisztrál műszaki vezető kell a kivitelezéshez
van még kérdésed? ... imádom a polihisztorokat
Ez olyan kérdés volt, hogy vezethetsz-e jogosítvány nélkül.
Így nem fog menni, akárhogy is próbálod, hacsak nem akarsz egy piszok nagy büntetést, meg bontani az általad feltákolt épületet. Tök mindegy, hogy az könnyűszerkezetes-e avagy sem.
Tervezőhöz elviszed, ne is próbálkozz megtervezni, maximum az igényeid add le.
Aztán ő megtervezi, a szaktervezők, mint gépészeti, szerkezeti tervező, ergo statikus, megtervezi ezeket a részeket, ha szeretnéd, lehet, hogy könnyűszerkezetesre, de ez marha sok mindentől függ, hogy miből kell arra a telekre építeni, aztán szépen ezután keresel, vagy kerestetsz velük egy vagy több kivitelezőt, előbbi a generálkivitelező, aki az elejétől a végéig felhúzza neked, de oda meg feltétel a felelős műszaki vezető.
Szóval a kérdésedre a válasz:
Jogsi nélkül nem vezethetsz hivatalosan, mert úgy megbüntetnek, hogy a gatyád kifizeted rá.
A tervezőt nem úszod meg, azt ki kell fizetned, no meg az engedélyeket is! Saját terved lehet: elmondod a tervezőnek, ő pedig megcsinálja a rajzokat és kijavítja a hibákat. Én háromszor javíttattam ki a rajzokat, mert elsőre-másodikra nem sikerült neki lerajzolnia azt, amit én szerettem volna. :D
Az építést már végezheted magad, hiszen pont azért van a felelős műszaki vezető (akit szintén kötelező alkalmazni), hogy ellenőrizze az elvégzett munkákat! Kijön, megnéz mindent és csak az ő engedélyével kezdheted a következő munkafolyamatot.
#8 az "alap" szó magában hordozza, hogy valami alatt van, tehát jön a felépítmény ... így nem értelmezhető a kérdésed
ha arról van szó, hogy le akarod betonozni a telek egy részét - akármilyen okból is felépítmény nélkül - ahhoz nem kell engedély
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!