Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Vásároltam egy konnyűszerkezet...

Vásároltam egy konnyűszerkezetes házikót,aminél utólag látom,hogy kifelejtették a párazárót a gipszkarton alól.Termeszetesen vizes az osb az üveggyapot talalkozásánál.Utolag orvosolható ez a probléma?

Figyelt kérdés

jan. 21. 10:34
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Értem.

Még egy kérdésem lenne:nem lehet a párazáró fóliát erre a gipszkartonra rakni,és aztán arra egy újabb gipszkartont?muszáj leszedni?

Nem vagyok jártas a dologban,csak azért kérdezem, hogy hátha megúsznám kisebb felfordulással.....

jan. 21. 13:39
 12/26 anonim ***** válasza:
Elméletileg igen, gyakorlatilag viszont a kőzetgyapotban most több száz liter nedvesség van. Ha ezt most bezárod a fóliával akkor a szerkezetnek 3 évet nem adok és megeszi a rohadás.
jan. 21. 13:43
 13/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
jan. 21. 13:46
 14/26 anonim ***** válasza:

Ehhez kell egy építészes átvizsgálás, kb 100000 ft! Ezután rejtett hibák miatt lehet ügyvédhez menni, ha van a háznak teljesítmény nyilatkozata, ha nincs, akkor ezt buktad!

Hőkamera megmutatja hol vannak a hőhidak, endoszkóppal pedig meg lehet nézni a fóliát a szerkezetben. Gyakori a kábel átvezetésekből adódó pára kicsapódás is, mikor szelelnek a konnektorok, kapcsolók.

A nedves szigetelés nem használható fel újra!

jan. 21. 15:45
 16/26 A kérdező kommentje:

Hát lassan azt hiszem megbolondulok :)

Az a terv hogy leszedetem a kartont és a szigetelést és teszek újat, meg párazaró fóliát is.

De most meg azt olvasom hogy igazából párafékező fólia kellene,nem párazaró.

Most akkor melyik ....?

jan. 22. 09:33
 17/26 anonim ***** válasza:

Ha kívülről kapja a nedvességet, akkor kidobtál egy csomó pénzt!

A hiba okot kell megszüntetni, így hogy neked fogalmad sincs ezekről, kell neked egy szakember aki megmondja mit hogyan. Aztán azzal csináltatod meg akivel akarod.

A linkelt youtuber alapvetően ebből él, közel 30 éves tapasztalattal rendelkezik, és ő is tervez könnyűszerkezetes házakat. Nem reklámozom, de országosan dolgozik, de minden nagyobb városban akad egy hozzá hasonló, az más kérdés, hogy a közelbe akit találsz az mennyi ért hozzá.

Akit én hívtam még sok éve az kijött öltönybe semmi nélkül...elkért annyit mint kömkel csak utóbbinak tele van a csomagtartója műszerekkel, szerszámokkal, amiket használ is.

jan. 22. 10:12
 18/26 anonim ***** válasza:

Párazáró az a párafékező. A lényeg, hogy ne engedje át a párát.

Sima PE fólia, jellemzően hőtükörrel valót szeretik, mert nem sokkal drágább. Plusz van ami üvegszál hálóval van erősítve, az még jobb.

Nem egy nagy tudomány az egész.

Az elmondás alapján nem kívülről kapja a nedvességet, de ha igen, akkor az már más probléma.

Tényleg nagy kérdés a külső szigetelés is. Ha nem lenne gyapot, akkor se szabadna durván vizesednie, ha rendesen le van kívülről szigetelve, max pár hőhídnál. De nekem gyanús, hogy a külső szigetelés se sikerülhetett túl jól akkor.

jan. 22. 10:20
 19/26 A kérdező kommentje:

Nem is mondanák semmit ha egyik barátomnak ne lenne hasonló épülete.

Egy üzlethelyisége van könnyűszerkezetes.

Gipszkarton,10cn gyapot,osb,5cm polisztirol. Sehol semmi fólia.

Tegnap néztük,csontszáraz az egesz.Ezert bosszantó....

jan. 22. 14:09
 20/26 A kérdező kommentje:

Neki miert nem csapódik le a pára?a külső szigetelese is gyatra,közte is csak 10cm gyapot.

Mégis tök száraz minden.

jan. 22. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!