Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hogy zajlik a szennyvíz...

Hogy zajlik a szennyvíz csatorna rákötése, ha a közmű kiállás már a telken belül van jelenleg?

Figyelt kérdés
Az érdekelne pontosan, hogy a házból kijövő csövet én is kiépíthetem e a kerítés belső felén lévő csatlakozási pontig? Munkámból kifolyólag a kivitelezést meg tudnám csinálni, csak nem vagyok pontosan tisztában azzal, hogy ezen részhez szükséges e bármilyen tervezés stb.. Nyilván a kötési szándék bejelentése, dokumentálása meg fog történni a szolgáltató irányába!

tegnap 15:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A szolgáltatót kérdezd,de a telken belül a te feladatod.
tegnap 15:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk úgy van, hogy van egy egyszeri rákötési díj. A kolléga kimegy a papírral, aláírod, elmondja, mik az elvárásaink. Amikor elkészül szólsz, kimegy megnézni és ha rábólint betemetheted. Terv vagy ilyesmi nem kell.
tegnap 15:51
 3/7 anonim ***** válasza:
33%
nem kell terv, mert a vízdíj önmagában tartalmazza a csatornadíjat is.
tegnap 16:01
 4/7 anonim ***** válasza:
67%
Telken kívül a szolgáltató feladata.Ez nem olyan egyszerű,főleg ha utat is kell bontani.A közmű térképre is rá kell rajzolni.
tegnap 16:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Az onkormanyzathoz kell bejelenteni az uj racsatlakozasi kerelmet, szolgaltato csak a telekig viszi be,de meg az onkormanyzatnal nincs kifizetve ok nem allnak neki. Viznel pedig a vizaknat kikell alakitanod ahova betudjak kotni. Onnantol a te dolgod kiepiteni.

#3 attol hogy viz van a telken , szennyviz rakotesidijjat is kell fizetni, nincs olyan hogy ha vizet fizetted akkor nem kell szennyvizre fizetni.

ma 08:55
 6/7 anonim ***** válasza:
#5: Ez teljesen változó. Az önkormányzatnak nálunk nincs semmi köze a szennyvízhez, nem tartozik rájuk, nem kell feléjük fizetni semmit. A rákötési díj csak egy egyszeri dolog nálunk asszem 6,8E Ft, a szolgáltatónak fizeted. Utána már a vízdíj tartalmazza a szennyvízdíjat is (persze többet kell fizetni, mint ha csak a víz lenne).
ma 09:11
 7/7 anonim ***** válasza:
6-os voltam, egy esetben van köze hozzá az önkormányzatnak, ha ők az üzemeltető. De általában külön cég mindenhol.
ma 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!