Hogy zajlik a szennyvíz csatorna rákötése, ha a közmű
kiállás már a telken belül van jelenleg?
Figyelt kérdés
Az érdekelne pontosan, hogy a házból kijövő csövet én is kiépíthetem e a kerítés belső felén lévő csatlakozási pontig? Munkámból kifolyólag a kivitelezést meg tudnám csinálni, csak nem vagyok pontosan tisztában azzal, hogy ezen részhez szükséges e bármilyen tervezés stb.. Nyilván a kötési szándék bejelentése, dokumentálása meg fog történni a szolgáltató irányába!
A szolgáltatót kérdezd,de a telken belül a te feladatod.
dec. 27. 15:15
2/9 anonim válasza:
Nálunk úgy van, hogy van egy egyszeri rákötési díj. A kolléga kimegy a papírral, aláírod, elmondja, mik az elvárásaink. Amikor elkészül szólsz, kimegy megnézni és ha rábólint betemetheted. Terv vagy ilyesmi nem kell.
dec. 27. 15:51
3/9 anonim válasza:
nem kell terv, mert a vízdíj önmagában tartalmazza a csatornadíjat is.
dec. 27. 16:01
4/9 anonim válasza:
Telken kívül a szolgáltató feladata.Ez nem olyan egyszerű,főleg ha utat is kell bontani.A közmű térképre is rá kell rajzolni.
dec. 27. 16:36
5/9 anonim válasza:
Az onkormanyzathoz kell bejelenteni az uj racsatlakozasi kerelmet, szolgaltato csak a telekig viszi be,de meg az onkormanyzatnal nincs kifizetve ok nem allnak neki. Viznel pedig a vizaknat kikell alakitanod ahova betudjak kotni. Onnantol a te dolgod kiepiteni.
#3 attol hogy viz van a telken , szennyviz rakotesidijjat is kell fizetni, nincs olyan hogy ha vizet fizetted akkor nem kell szennyvizre fizetni.
dec. 28. 08:55
6/9 anonim válasza:
#5: Ez teljesen változó. Az önkormányzatnak nálunk nincs semmi köze a szennyvízhez, nem tartozik rájuk, nem kell feléjük fizetni semmit. A rákötési díj csak egy egyszeri dolog nálunk asszem 6,8E Ft, a szolgáltatónak fizeted. Utána már a vízdíj tartalmazza a szennyvízdíjat is (persze többet kell fizetni, mint ha csak a víz lenne).
dec. 28. 09:11
7/9 anonim válasza:
6-os voltam, egy esetben van köze hozzá az önkormányzatnak, ha ők az üzemeltető. De általában külön cég mindenhol.
dec. 28. 09:15
8/9 anonim válasza:
Nalunk varosban a vizmu csinalja a tervet illetve a kivitelezest, az onkormanyzate a szennyviz halozat igy nekik kell fizetni a nem csekely 700!e forintot a racsatlakozasert.
dec. 28. 10:39
9/9 anonim válasza:
A szolgáltató honlapján fent van. Általában kell valamiféle dokumentáció és ők veszik át, az a minimum. Jól el különül a folyamat a bekötővezeték kiépítésére (ami neked már megvan) és az arra rákötésre.
Nálunk pl. mindent magadnak kell megoldani (tervezés, közterületbontási engedélyek, kivitelező keresés, stb.) a szolgáltató csak beszedi a pénzt meg pecsétel, nulla támogatást adnak
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!