Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Telekhatárra épült házra van...

Telekhatárra épült házra van törvény?

Figyelt kérdés
Venni szeretnék egy épitési telket, van egy ami tetszik, viszont a szomszéd teraszáról teljesen átlátni. Telekhatárra épült, még szerkezetkész állapotban van, az ablakok nem néznek az én oldalamra közvetlen, viszont 2 szintes lapostetos es az egész teteje terasz, 1 méteres mellvéddel. Kötelezhetem rá, hogy a telekhatár felől magasabb mellvédet épitsen, vagy bármit ami meggátolja hogy átlásson a telekre?

okt. 19. 16:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
okt. 19. 16:06
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
NEM, a szomszédot semmiféle építkezésre nem kötelezheted (szerencsére), de te tehetsz oda magasabb sövényt.
okt. 19. 16:31
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindenhol máshogy van, pontosabban nem minenhol ugyanúgy.

Egyébként ha nem a telekhatárra épül, hanem 5 méterrel beljebb, akkor is átlát a teraszról. Nem?

okt. 19. 16:45
 4/10 anonim ***** válasza:
73%

Ha már épül akkor kapott engedélyt.

Ha zavar, hogy belátnak ne vedd meg a telket! Mert azután jobban fog zavarni miután kész a házad.

Engem szét b..z az ideg amiért a szomszéd a tetőtéri erkélyéről telibe látja az udvaromat.

Ezért most olyan terasz fedés készül amitől legalább ott nem lát. Én építkeztem előbb, nem is értem, hogy lehet ilyeneket megengedni.

Bár lehetne rosszabb is... Egy ismerősöm mellé 7 lakásos 2 szintes társasházat építenek családi házas övezetbe!!! Ez azt jelenti, hogy a felső lakóknak kör panorámája van az utca lakóira. Még aláírást is gyűjtöttek, kevés volt. Pert indítottak, eltaposták őket.

Egy vagyont fizettem a telekért, hogy ne ikerházas övezetbe építkezzek, erre eltelik pár év és elcseszik a környezetemet.

okt. 19. 20:20
 5/10 anonim ***** válasza:

Na, ennyi idiótát. Engem meg azért cseszeget a szomszéd hogy alacsonyabb legyen, mert beárnyékolja a füvet.

Igazodj ki az embereken... Ha már most problémád van, akkor ne vegyél telekhatáron álló részen házat.

okt. 20. 08:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
#4 bakker, ez nagyon gáz. Mellém "csak" 8 lakásos sorházakat építettek, de már ez is nagyon bepöccintett, mikor itt mindenkinek 1500-2000 nm telke van, jó szellősen éldegéltünk egymás mellett zöld övetezetben, itt meg valahogy megengedték mégis nekik hész módosítással, hogy társasházi lakásokat csináljon és akkora telekre ahol eddig 1 ház volt, felépítsenek egy őrült nagyot. Szóval lett egy oldalról 8 szomszédom, mire leérek a kert végébe, 8 családdal tudok dumálni. Ennyit a nyugiról
okt. 20. 08:21
 7/10 anonim ***** válasza:
ja és akkor most 8-an vannak akik pampognak a 40 éve itt álló melléképületeim miatt, hogy leárnyékolják a napelemeiket, hogy nem szép a vakolat, hogy túl magasan van az egyik, és sorolhatnám. Mióta beköltöztek, nyugalmam nincs, mindegyiknek van valami problémája.
okt. 20. 08:22
 8/10 A kérdező kommentje:

Mivel telekhataron van 6meter magasban ugy kb kellene 7 metermagassagba tuja a falmentén, viszont ha 5 meterrel beljebb epult volna akkor 4 meteres is elég lenne. Ezzel az az egy problema hogy onnan a teraszra akaratlanul is átlát, sőt a házba is vagy epp a tervezett medencébe fejest is ugorhat. Igazabol elveszti a telek az intimitását. Hatul is átlát az erkélyről, de az udvar nem élettér nem zavar, ez viszont igen.

Esetleg kompromisszumot kotok es ugy terveztetem meg hogy az epulet korbe keritse a teraszt. Mert a telek nagyon jo adottsagokkal rendelkezik, remek helyen.

okt. 20. 13:38
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem zavarni fog mikor lubickolnátok a medencédben, a szomszéd baráti köre meg a nejeded, vagy éppen a lányodat lesi.

El nem tudod még képzelni milyen frusztráló érzés lesz

okt. 20. 15:33
 10/10 anonim ***** válasza:

9+

A leendő telked a szomszéd háza miatt elvesztette a jó adottságát!

okt. 20. 15:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!