Hogy szól a törvény: külön wc vagy 2 wc szükséges új lakásnál?
Olvastam úgy is, hogy külön wc-t kell kialakítani akkor is, ha a fürdőszobában is van wc, de ez ugye nem jelent feltétlenül 2 wc-t, csak külön helyiségből nyíló wc-t.
Meg úgy is, hogy dupla illemhely kell egy minimum 2 szobás lakáshoz.
Melyik az igaz?
Törvényi hivatkozást nem találtam.
Azért kérdezem, mert mostanában folyton ilyen hirdetésekbe botlom, ahol a fürdőszobában nincs feltüntetve a wc. És ez így olyan abszurd. Ki az, aki megvesz egy 3 szoba + nappalis lakást úgy, ha csak egy wc van?
"Érdekes úgy kábelezni, hogy közben a pasid anyja épp ott tusol."
Ezt értelmezni se tudom. Nekünk nincs külön wc-nk, a fürdőszobában van csak. Ez tudod nem arra jó, hogy szinkronban használd valakivel, hanem hogy kéznél legyen a csap és a kád, így tamponcsere előtt kezet moshatsz és nem kell megfogni még pár kilincset mielőtt magadba tolod, illetve nagydolog után se kell letolt gatyával átsétálnod a fürdőbe, hogy megmosd a valagod.
A külön plusz wc meg azért szerencsés, mert 99 %-ban egyyszerre kell mindenkinek, és kisgyerek nem nagyon tud várni, de már a bilihez nagy.
11.-re, a kérdezőnek.
Te..., vágod, hogy sok WC-ben van kézmosó? Miért nem rakatsz te is? Külső csővel vésni sem kell, főleg, ha elég a hideg víz.
Nem. Azt írtam, hogy milyen jó, ha a kád mellett van a wc. ;)
Nem ugyanaz.
Egyébként tény, hogy az újépítésűekbe raknak kézmosót a különálló wc mellé is.
De a kérdés még mindig az, hogy kötelező 2 wc vagy sem. Ha igen, akkor valószínűleg csak az alaprajzok elnagyoltak és ott ahol fürdőszoba és külön wc is van, ott minden bizonnyal a fürdőszobában IS van wc, csak nem tüntették fel = azaz nem kell kizárnom egyből azokat a lakásokat, ahol látszólag csak 1 fajansz van.
Nincs ilyen szabály. Mar hogy lenne? 😄
Bár mondjuk ha én építkeznek tuti 2 WC lenne nálunk. Mindig van valami amiért felkell állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!