Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hogy szól a törvény: külön wc...

Hogy szól a törvény: külön wc vagy 2 wc szükséges új lakásnál?

Figyelt kérdés

Olvastam úgy is, hogy külön wc-t kell kialakítani akkor is, ha a fürdőszobában is van wc, de ez ugye nem jelent feltétlenül 2 wc-t, csak külön helyiségből nyíló wc-t.

Meg úgy is, hogy dupla illemhely kell egy minimum 2 szobás lakáshoz.

Melyik az igaz?

Törvényi hivatkozást nem találtam.

Azért kérdezem, mert mostanában folyton ilyen hirdetésekbe botlom, ahol a fürdőszobában nincs feltüntetve a wc. És ez így olyan abszurd. Ki az, aki megvesz egy 3 szoba + nappalis lakást úgy, ha csak egy wc van?

[link]

#lakás #új építésű #Dupla komfortos
szept. 25. 20:57
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

"Érdekes úgy kábelezni, hogy közben a pasid anyja épp ott tusol."

Ezt értelmezni se tudom. Nekünk nincs külön wc-nk, a fürdőszobában van csak. Ez tudod nem arra jó, hogy szinkronban használd valakivel, hanem hogy kéznél legyen a csap és a kád, így tamponcsere előtt kezet moshatsz és nem kell megfogni még pár kilincset mielőtt magadba tolod, illetve nagydolog után se kell letolt gatyával átsétálnod a fürdőbe, hogy megmosd a valagod.

A külön plusz wc meg azért szerencsés, mert 99 %-ban egyyszerre kell mindenkinek, és kisgyerek nem nagyon tud várni, de már a bilihez nagy.

szept. 25. 21:41
 12/23 A kérdező kommentje:
10, nem, vásárolnék
szept. 25. 21:42
 13/23 anonim ***** válasza:
73%
Törvèny....ilyen törvèny nincsen ami wc számát szabályozná. Honnan is lenne.
szept. 25. 21:54
 14/23 anonim ***** válasza:
0%
Új lakásnál 2 az előírás,mindegy hányan lakják.Ha nincs 2 nem adnak lakhatási engedélyt.
szept. 25. 21:54
 15/23 anonim ***** válasza:
71%

11.-re, a kérdezőnek.

Te..., vágod, hogy sok WC-ben van kézmosó? Miért nem rakatsz te is? Külső csővel vésni sem kell, főleg, ha elég a hideg víz.

szept. 25. 21:56
 16/23 A kérdező kommentje:
15, hogy jön ez ide? :)
szept. 25. 21:58
 17/23 anonim ***** válasza:
71%
16.-ra. Úgy, hogy a 11.-ben te írtad, hogy milyen rossz, ha nincs kézmosás a kulafülkében.
szept. 25. 22:03
 18/23 A kérdező kommentje:

Nem. Azt írtam, hogy milyen jó, ha a kád mellett van a wc. ;)

Nem ugyanaz.

Egyébként tény, hogy az újépítésűekbe raknak kézmosót a különálló wc mellé is.

De a kérdés még mindig az, hogy kötelező 2 wc vagy sem. Ha igen, akkor valószínűleg csak az alaprajzok elnagyoltak és ott ahol fürdőszoba és külön wc is van, ott minden bizonnyal a fürdőszobában IS van wc, csak nem tüntették fel = azaz nem kell kizárnom egyből azokat a lakásokat, ahol látszólag csak 1 fajansz van.

szept. 25. 22:13
 19/23 anonim ***** válasza:
67%

Nincs ilyen szabály. Mar hogy lenne? 😄

Bár mondjuk ha én építkeznek tuti 2 WC lenne nálunk. Mindig van valami amiért felkell állni.

szept. 25. 22:36
 20/23 anonim ***** válasza:
72%
14. Linkelj már HIVATALOS oldalt erről!
szept. 25. 23:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!