Nagyszüleimet átverték ereszezéssel, mennyire húzták le őket?
Sajnos én sem értek ahhoz, hogy ez mennyire volt lehúzás, még fiatal vagyok hozzá.
Lényeg hogy tipikus furgonos alakok megjelentek majd miután a 81 éves nagypapám rábólintott hogy 40 ezerért lecseréljék az egész ereszcsatornát jött a meglepetés ugyebár hogy ez méterár stb.
sajnos a legvégén szólt nekem, így már későn értem ide.
Nagy perpatvart csaptam, de már nem tudtam így van e értelme rendőrt hívni hogy tulajodnképpen készen vannak vele.
A függő ereszeket még nem cserélték le, azt megtudtam akadályozni.
Egy viszonylag nagy emeletes házon cserélték le a komplett tetőt (Kivéve a függőket) .
Ez volt 360 ezer ft nekik.
Nagyon átverték őket, vagy volt értelme a veszekedésemnek?
(alumínium az anyaga, nem a sima)
Az ilyesminek méterára van, nem lehet ez alapján megmondani, hogy viszonylag nagy. Egyébként is, ha 40.000/m és 500.000-t akartak kérni, az 12,5 m eresz, 3x3 m-es a ház? Mert az nem viszonylag nagy,hanem hihetetlenül kicsi.
Egy normál méretű ház esetén nem tűnik soknak a 360.000.
Valami nekem nem stimmel. Azt írod 40eFt/m. És egy viszonylag nagy házról van szó. A végösszeg meg 500e lett volna. 12,5 m ereszcsatorna van végig körben az egész házon?! Valahogy ez nekem nagyon kevésnek tűnik. Vagy ez csak a lefelé menő csövek? Mert azt írtad a "függőket" nem cserélték.
Az alu, ne adj isten réz, mindig is jóval drágább volt mint a sima horganyzott bádog. De még ehhez képest is nagyon drága, ha valóban csak 12,5 m-t cseréltek.
Volt írásos szerződés, írásos megrendelés, vagy bármi róla?
Nálam is voltak ilyen emberkék, hogy kitakarítják az ereszt. Valami 20 ezer forintot mondtak, tényleg nem sokat. Úgy voltam vele annyi belefér, hogy nem nekem kell 2 órán át létrázni méterről méterre.
Előkaptam hát a telefont, hogy egy rövid videóba mondja el akkor miért és mennyit is kér. A későbbi félreértések elkerülése miatt.
"Jáájj, neee kameráázz"
"Dzsaljunk he!"
Közben utánakérdeztem, a ház kb. 110-120m2 területre.
Szóval akkor gondolom ez elég nagynak számít.
Tisztában vagyok vele hogy nem olcsó a bádogozás, de nem tudtam hogy azért mert a tetőn elhelyezkedőket lecserélik az mennyi pénz lehet.
Plusz az alkudozásnál úgy fogtam fel hogy biztos valami lopott áruból csinálják.
Valóban alumínium egyébként, megnéztem mágnessel.
A függő alatt a függőlegeseket értem, ezeket nem cserélték, ezek kivételével mindent (Még a függőleges és vízszintes-t összkeötő "hidakat" is).
Szóval akkor nem verték át szerencsére őket?
szóval úgy kezdtél el balhézni, hogy azt sem tudod miről van szó, fogalmad sincs még most sem miből mennyit használtak fel. Azaz a munkadíjukkal sem voltál tisztában. És még körbe is kellett állványozni, ha már emeletes házról van szó... Egy 110-120 m2-es háznak van kb 50-55 méter kerülete.
Ügyes voltál, jól elzavartad őket, majd aztán keressél valakit aki hajlandó befejezni... Még komplett munkára is nehezen érnek oda, nem, hogy más munkája után befejezzenek valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!