A konténerház jó ötlet lehet?
nekem nem lett családom, és nem akarok egyedül maradni hátralévő életemben, a tesómnak nagy családja van.
ők kertes házba készülnek majd költözni, azon gondolkodunk, hogyan tudnék én is ott lakni, segítenék neki a gyerekek körül, házimunkában, és közös családi vállalkozásban is gondolkodunk.
szerintetek egy kisebb konténerház elférne egy ilyen udvaron/telken? akkor én ott lennék, ők meg a tégalépítésű házukban, együtt lennénk, de mégis mindenkinek meglenne a magánszférája.
A testvéred oldaláról szerintem nem jó ötlet. Én nem örülnék, ha a nyakamon lakna valamelyik családtagom, bármennyire is szeretem. Főleg ha van saját családom.
Persze ha a tesód és családja másképp gondolkodik. Vannak olyan emberek, olyan közösségek, ahol tök természetes, hogy együttlakik anya apa, a gyerekek, azok gyerekei, stb. Ha nálatok ez nem okoz gondot, akkor nem gáz.
A konténerház jó, de csak ha rendesen szigetelve van, közművesítve, stb. Engedélyek meg a fene tudja kaptok e rá.
"egy kisebb konténerház elférne egy ilyen udvaron/telken?"
Ideális kiindulópontja egy elmérgesedő családi viszonynak. Láttam ilyen a rokonságban, nem jó ötlet az effajta összeköltözés.
Ha mindannyian ezt szeretnétek akkor jó lehet.
A konténerház mellett érdemes megnéznetek a szigetelt faházakat is, azokat is el lehet szállítani később akár és lehet, hogy az áruk kedvezőbb is.
Egy kis faházban már elég ha van egy konyhás nappalid, saját hálószobád és fürdőszobád. Oda ki lehet építeni minden közművet is, wifit is akár, még külön mérőórákat is fel tudtok szereltetni ha nem akartok azon vitázni ki mennyit fizessen. Most a magas energiaárak miatt az is jó ha külön tudjátok igénybe venni a rezsitámogatott mennyiségeket, különben nagyon drága lesz a fűtés télen mindkettőtöknek.
De nem lesz egyik sem olcsó.
1-2 nem azt kértem, hogy beleszóljatok a családi dolgainkba, hanem a házra kérdeztem rá, mi erről beszélgettünk.
szigetelt faházról nem tudtam, akkor az ilyen mobil, mint a konténerház?
#5 Másképp. Ha nem rögzíted le teljesen, hanem egy beton alapra vagy hasonlóra van felállítva, akkor később el is lehet onnan vinni, mivel az is készház, mint a mobil ház. Persze daru meg teherautó kell hozzá és ha nagy a mérte akkor lehet, hogy egyszerűbb elemenként bevinni és ott összerakni.
Sokféle van belőle, van amit nem lehet simán átköltöztetni persze.
#7 Miért kötözködsz?
Ha meg nem írja le, hogy hova és miért gondolkodik egy ilyen mobilházon akkor meg az lett volna a bajod, hogy így hogy válaszolj ha nem mond semmit a helyzetről.
Én inkább mobilházat vennék, nem konténerházat. Voltam egy ilyenben, és nagyon tetszett belül. Volt két hálószoba, és nappali, egész normális méretű konyha benne. Illetve ezeket teljesen berendezve árulják
9
és télen is lehet benne lakni, rendesen fűteni, vízvízeték, wc minden?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!