Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » A padlófűtés mennyire gazdaságos?

A padlófűtés mennyire gazdaságos?

Figyelt kérdés
Örökölt ingatlant (kertes családi ház) akarjuk teljesen felújítani. A fűtés módjában még nem döntöttünk, hogy hagyományos radiátoros, vagy padlófűtés legyen. Ugyanis mind két módról hallottunk jót is meg rosszat is. Szívesen vennénk rövid véleményeket!

jan. 17. 14:53
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

20!

Egyáltalán nem kínszenvedés.

De erre készülni kell, vezérléssel, tapasztalattal kiegészítő fűtéssel.

Szerintem ennyit bőven megér az, hogy "meleg" a padló, kellemes a komfortérzet.

Nálam a kitapasztalás és a kiegészítő fűtés lett a megoldás.

A padlófűtés mellett külön vezérléssel van radiátor is (van ahol csak az). Átmeneti időszakban ez sokat segít.

jan. 18. 18:46
 22/29 anonim ***** válasza:
82%
Semmi kínszenvedés nincs benne, csak ehhez is fel kell venni a megfelelő napi rutint
jan. 18. 19:00
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Ami biztos a túlfűtést, megoldja a pid termosztást 23,5 re van állítva, így 23,5-24 között ingadozik. Attól függően mennyi időt töltünk a házban. Buta termosztáttal 1,5 fok általában a túlfűtés, de ezzel is lehet kalkulálni.
jan. 18. 19:16
 24/29 anonim ***** válasza:
15%
Nálam fűtőfilm van a vinil taposó és a laminált alatt, nem kell nagy tömegű betont fűtenie, tökéletesen működik tetmosztáttal.
jan. 18. 20:34
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

"Nem gondoltam, hogy ennyire kínszenvedés a padlófűtés. Azt terveztem felújítaskor, de ha ennek a szabályozása ennyire nem megoldott, akkor lehet hogy leteszek róla."

Nem kínszenvedés a padlófűtés. Csak univerzális jótanács nincs hozzá. Mert ahány ház, annyi féle tehetetlen tömeg. Annyiféle hőszigetelés. Annyiféle fekvés és benapozottság. A padlófűtés lomha. A lomhaságának és az adott ház tulajdonságainak a fokozott figyelembevételével kell már megtervezni is. És az üzemeltetés során szerzett tapasztalatokkal korrigálni lehet a vezérlést is. És lehet számtalan jobbító intézkedést hozni, hogy a legjobbat hozd ki belőle. De ehhez ész kell. És alkalmazkodó képesség.

Amúgy nagyszerű és és alacsony előremenő hőfokkal dolgozó fűtési mód.

jan. 19. 10:19
 26/29 anonim ***** válasza:
75%
A legfőbb baj vele, hogy a csőszerelők nem tudják összerakni. Fűtésszerelő kéne hozzá, de az vagy nincs vagy nem fizeti meg a tulaj.
jan. 19. 10:39
 27/29 anonim ***** válasza:
49%
Miért lettem lepontozva azért mert elektromos a padlófűtésem?
jan. 19. 10:56
 28/29 anonim ***** válasza:
#25: Akkor ha jól sejtem kéne egy PID szabályzó minden szoba aljzatára (feedback az aljzatba süllyesztett hőmérő), es azon felül kéne még egy fűtésszabályzási kör, aminek a ferdbackje a szobai levegő hőmérő ("termosztát")
jan. 19. 11:49
 29/29 anonim ***** válasza:

Nem 25 vagyok, de bőven elegendő a pid termosztát. Igazából egy szabálya van, ne tedd arrébb, vagy ilyenkor resetelni kell.

Egy meghatározott helyen és magasságban öntanuló módon kitapasztalja mikor kell elindítania és megállítania a kazánt, hogy a beállított értéket tartani tudja. Azaz figyelembe veszi a túlfűtést.

jan. 19. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!