A padlófűtés mennyire gazdaságos?
20!
Egyáltalán nem kínszenvedés.
De erre készülni kell, vezérléssel, tapasztalattal kiegészítő fűtéssel.
Szerintem ennyit bőven megér az, hogy "meleg" a padló, kellemes a komfortérzet.
Nálam a kitapasztalás és a kiegészítő fűtés lett a megoldás.
A padlófűtés mellett külön vezérléssel van radiátor is (van ahol csak az). Átmeneti időszakban ez sokat segít.
"Nem gondoltam, hogy ennyire kínszenvedés a padlófűtés. Azt terveztem felújítaskor, de ha ennek a szabályozása ennyire nem megoldott, akkor lehet hogy leteszek róla."
Nem kínszenvedés a padlófűtés. Csak univerzális jótanács nincs hozzá. Mert ahány ház, annyi féle tehetetlen tömeg. Annyiféle hőszigetelés. Annyiféle fekvés és benapozottság. A padlófűtés lomha. A lomhaságának és az adott ház tulajdonságainak a fokozott figyelembevételével kell már megtervezni is. És az üzemeltetés során szerzett tapasztalatokkal korrigálni lehet a vezérlést is. És lehet számtalan jobbító intézkedést hozni, hogy a legjobbat hozd ki belőle. De ehhez ész kell. És alkalmazkodó képesség.
Amúgy nagyszerű és és alacsony előremenő hőfokkal dolgozó fűtési mód.
Nem 25 vagyok, de bőven elegendő a pid termosztát. Igazából egy szabálya van, ne tedd arrébb, vagy ilyenkor resetelni kell.
Egy meghatározott helyen és magasságban öntanuló módon kitapasztalja mikor kell elindítania és megállítania a kazánt, hogy a beállított értéket tartani tudja. Azaz figyelembe veszi a túlfűtést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!