Kő falú házba fő fűtésre elegendő, illetve mennyire gazdaságos az elektromos hőtárolós padlófűtés?
Adott egy 50 m²-es kő falú ház, ami új aljzatot fog kapni.
Elektromos hőtárolós padlófűtést terveztem benne kialakítani.
2x5 cm lépésálló nikecellel lenne szigetelve az aljzat.
A fűtőkábelt 6 cm-es aljzatbetonba helyezném el, amire még a csemperagasztó illetve a járólap kerülne.
Fő fűtésként szeretném használni 21-22°C lenne a cél.
Mi a véleményetek?
Van esetleg valakinek tapasztalata hőtárolós padlófűtéssel kapcsolatban?
Előreláthatólag mennyire lesz magas a villanyszámla?
Kellően fel fogja tudni fűteni a házat, illetve mennyire fogja azt tartani? (az aljzat)
"illetve mennyire gazdaságos az elektromos hőtárolós padlófűtés?"
Csak más fütésrendszerhez képest értelmezhető, iy lehetettlen a kérdésre válaszolni.
"Mi a véleményetek?"
Szerintem hatalmas hiba elektromos padlófütést beépiteni. Én mindenkép vizes padlófütést épitenék be amit egy sima 3000 forintos fütőszállal üzemeltetthetsz. Ha pedig mégis túl drága a rezsi bármilyen hőtermelőt ráköthetsz. Az eletromosnál ehhez fölkell verni a teljes aljzatott... Kiépitési költségben pedig nincs lényeges külömbség.
"Előreláthatólag mennyire lesz magas a villanyszámla?"
"Kellően fel fogja tudni fűteni a házat, illetve mennyire fogja azt tartani? (az aljzat)"
A varázsgőmbőm azt mondja hogy meleg lesz a padló. Hőszükséglet számitással kapsz erre a kérdésre választ. A neten pár tiz ezerért találsz hozzá mérnőkőt, ha lusta vagy pár napot számolni hozzá.
Kőházba egy fűtőszálas fűtés szerintem kevés lesz.
Eddig mivel volt fűtve?
Már kb. 20 éve nem volt fűtve az épület.
Azelőtt szerintem olaj vagy fa tüzelésű kályhával. (Radiátor sem volt)
Elfelejtettem hozzátenni, hogy a ház kívülről 10-15 cm szigetelést fog kapni.
A födém felülről 15 cm kőzetgyapotot, alulról pedig az álmennyezet fölé lesz 10 cm üveggyapot lesz rakva.
Felejtsd el az elektromos fűtést. Brutál rezsije lesz.
Köttess be inverteres klímát + h tarifát.
Elektromos fűtés: 44 ft/kWh
Gázkazánnal: 10-12 ft/kwh
Inverteres klíma + h-tarifával: 13 ft/kwh -ért "gyártod" a hőenergiát.
Hiába tűnik olcsónak az elektromos fűtés beruházása, 10 éves távlatban már sokkal többe fog kerülni, mint a többi fűtési típus.
A gázt nem javaslom, mert az ársapka nem fog már sokáig tartani.
Fatüzeléssel meg qurva sok munka van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!