Hány négyzetméteres telket lehet úgy megosztani, hogy önálló telkek jöjjenek létre? És osztatlan közöshöz hány négyzetméter kell? Van alsó határ egyiknél, másiknál?
Tudtommal viszont országos rendelet, hogy legalább 1200 nm-nek kell lennie egy teleknek ahhoz, hogy meg lehessen osztani, 600-600 nm az előírt minimális terület a leválasztáshoz!
Osztatlan közös esetében nem tudom, mekkora kell, de a HÉSZ azt is leírja!
#2 A mi telkünk közel 1100nm-es, a telekszomszédunké ugyanekkora és nemrég osztották meg a telket a rajta levő ikerház miatt, mert külön-külön akarták eladni a szülők és a gyerekek házrészét.
Már az új lakó van a szülők részében ami kisebb lakásrész volt, ebből gondolom, hogy meg lehetett osztani ekkora telket is.
Építkezés előtt nem biztos, hogy ugyanez mehetett volna.
A törvényben nem találtam szöveget arról, hogy lenne egy országosan előírt minimális telekméret megosztáskor, de lehet csak nem jól figyeltem. Más oldalakon azt írják, hogy a helyi építési szabályzatban szerepel és annak kell megfelelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!