Jelenleg kb mennyibe kerülhet egy családi házhoz 10-15 négyzetméteres szoba hozzáépítése? Vas megyében milyen négyzetméter árral lehet számolni nagyjából?
Ezen az oldalon kommentelők szerint ez minimum 2milla/M2.
Amúgy ez baromi sok mindentől függ.
Nem összehasonlítható, de testvéremék is kb ilyenre készültek. Viszont náluk 2 emeletes szoba, valamint a földszinten nem külön szoba, hanem szoba tágítás.
Ez azért különösen drága mert az áthidaló benne van az árban. 5 méteres külső fal áthidaló meg aranyból is lehetne beépítéssel.
2 éve lett volna 20 misi.
Ennél szerintem neked olcsóbb lesz
Kedves Kérdező!
Ugyanezt csináljuk, csak GY-M-S megyében!
Az építészmérnök 8-10 M Ft-ot mondott, de remélem ennél kevesebb lesz. Most várok árajánlatokat generálkivitelezőktől, ha lesz konkrét összeg, újabb hozzászólásban megírom!
Köszönöm szépen! :)
Reméltem, hogy ennyiből megvan.
Ez a lehető legolcsóbb dolog ha az építkezések árait nézzük.
Leegyszerűsítve: kell egy db ajtó, meg 1 db ablak, 3 fal + aljzat, meg tető meg 1 radiátor meg némi villanyszerelés.
Mivel semmi komolyabb gépészet, konyha, fürdőszoba, kazán, kémény stb nem kell, ezért a mostani kb. 6-700ezer Ft/m2-es családi ház építési áraknak nyugodtan vedd a felét.
Vagyis 8-10 millióból ki kell jönnie egy minőségi munkának.
Anyagár max 1 millió
plusz kb 1 havi fizetés egy segédmunkásnak, ha értesz hozzá.
Felénk a gyári melós jobban keres, mint egy alkesz segédmunkás, szóval kiszámolhatod.
Persze, ha lop a segédmunkás 10M is lehet.
7-es, ez jól hangzik.
#5 vagyok.
Mert az építészmérnök nekem elsőre 1 M Ft-os négyzetméterárat mondott teljes új ház építésére, majd korrigálta azzal, hogy vízvezeték csövek itt nem lesznek, akkor kicsit kevesebb. Azt azért nem mondta, hogy a fele. És erről még ősszel beszéltünk, azóta áremelkedés is volt.
Ha kijönne 300-350e Ft-os négyzetméter árból tokkal-vonóval, akkor a fenekemet földhöz fogom csapkodni örömömben!
Mondjuk nálunk annyi változtatás lesz, hogy a már meglévő falazatba beépítünk 1 db 100x140 cm-es ablakot, egy 60x60 cm-es ablakot, és egy ablaknyílásból kertbe menő ajtónyílást csinálunk. Az új szoba fűtése nálunk klímával lenne, tehát csak elektromos vezetéknek kell odamennie. A szoba hasznos alapterülete 13 m2 lesz. Ha a plusz nyílászárókra egymilliót számolok, akkor eszerint az összköltség:
13x350e Ft + 1 M Ft = 5,55 M Ft.
Boldog lennék, ha ennyiből megúsznánk!
1M-350ezer=650ezer
Ha te besz.ptad, hogy a vízvezeték ára 650ezer / m2 akkor veled komoly problémák vannak :D
És mást is besz.ptál :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!