Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Lesz bajunk azbesztes pala...

Lesz bajunk azbesztes pala kerítés bontása miatt? Kb 20 db pala.

Figyelt kérdés
Nem vágtuk, nem tört, de kicsavaroztuk es egymasra tettük óvatosan. Ezzel tönkre vágtuk az egészségünket?
2023. máj. 13. 17:28
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
77%

# Egy hozzaszóló írta, hogy egy szál is halalt okoz. "

Egyetlen válaszoló sem írt ilyet. Éppen ellenkezőleg, mindenki azt írta le neked, hogy totál feleslegesen agyalsz rajta mert NEM így működik az azbeszt.

2023. máj. 14. 11:37
 22/33 A kérdező kommentje:
Nem az én kérdésem alatt írta! Itt olvasgattam előtte, arra ertettem. Utána írtam ki a kérdést.
2023. máj. 14. 11:42
 23/33 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk úgy volt, hogy szkafanderben lebontottuk, majd munkagép tette konténerbe. Óvtuk magunkat, a környezetet, erre a markoló nekiállt beletörni a konténerbe. Akkora felhő volt, azt hittem sírvafakadok. Gyorsan be is jöttem.

Szerencsére szeles idő volt, azóta esett is, szerintem máris ártalmatlan a helye is.

2023. máj. 17. 20:56
 24/33 A kérdező kommentje:
Atyaég! Akkor kapott belőle mindenki!
2023. máj. 17. 22:10
 25/33 anonim ***** válasza:

Elgondolkodtató, hogy az emberek között milyen negatív tévhitek vannak az azbesztről!

Többek között magára a Kérdezőre (kérlek, ne vedd rossz néven, mert tájékoztatásodra írom), de pl. a 23. (20:56 ó.) Kérdezőre is célzok.

Tudatosítsátok magatokban, hogy az azbesztnek első sorban a pora (szála) ártalmas és nem a felülete. Szomorúan megmosolyogtam, hogy valaki attól is fél, hogy a markoló darabokra törte az azbesztlapot, hogy legyen hely a konténerben. Ilyentől ne féljetek! Az azbeszt maga ártalmas ugyan, de nem ciánkáli, klórgáz stb., amit ha belélegzünk meghalunk.

Tudom, miről beszélek.

2023. máj. 18. 09:44
 26/33 anonim ***** válasza:
40%

"Tudatosítsátok magatokban, hogy az azbesztnek első sorban a pora (szála) ártalmas"

Igen, én ezt tudom. És most képzeld el ahogy 6 köbmétert palát 10 centis darabokra zúz egy markoló. Óriási porfelhő volt tőle, pontosan ez a por ami ártalmas. Nem képzeltem, hogy 5 perc múlva elvisz a mentő, de 5 év múlva sincs kedvem rákosnak lenni.

És igen, annyira megijedtem tőle hogy utána megkértem a bobcates hapsit, hogy a felső 5 centijét a talajnak ott szedje fel és vigye innen, ne szálljon nekem az azbesztes por egy esetleges aszály idején.

2023. máj. 18. 10:19
 27/33 anonim ***** válasza:

Ha kételyid vannak, érdeklődj a katasztrófavédelemnél ill. illetékes helyen (régebben KÖJÁL volt a neve, de most néven fut). Ők adnak a legmegbízhatóbb tájékoztatást.

(Az a porfelhő nem lehetett az azbesztlapokra rakódott levegői portól?)

2023. máj. 18. 12:57
 28/33 anonim ***** válasza:

De, nyilván koszos is volt, poros tetőről beszélünk, ráadásul bontási / építési területen, tehát itt jelenleg minden poros, falak dőltek, stb.

Ettől függetlenül tényleg a törésnél szabadulnak fel ezek az azbeszt szálak, ami para.

Mindegy, nem aggódom túl, ez már megtörtént, remélhetőleg a heti eső elmosta a maradékot is.

2023. máj. 18. 13:08
 29/33 anonim ***** válasza:
59%

Légy teljesen nyugodt!

Az a por nem azbesztpor volt!

Idős vagyok, építővállalatoknál voltam vezető alkalmazásban, de olyat nem értem meg, hogy az összezúzott azbesztlemezekből por szabadult volna föl.

2023. máj. 18. 13:20
 30/33 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nagyon reménykedem, hogy igaza van, mert en most teljes gyomorideggel élek, hogy a gyerekek pala házikó alatt jatszottak, pala volt a mini pipinevelde felett es sokszor bent ültek a kiscsirkékkel. Annyira félek, hogy bajt csináltunk a tudatlanságunkkal.
2023. máj. 19. 19:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!