Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Lesz bajunk azbesztes pala...

Lesz bajunk azbesztes pala kerítés bontása miatt? Kb 20 db pala.

Figyelt kérdés
Nem vágtuk, nem tört, de kicsavaroztuk es egymasra tettük óvatosan. Ezzel tönkre vágtuk az egészségünket?
2023. máj. 13. 17:28
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
90%
Ugyan már.A fél ország kihalt volna,akik palával dolgoztak.
2023. máj. 13. 17:35
 2/33 anonim ***** válasza:
62%

nálunk is minden ukrán hullámpala..a szomszédban is...meg mindenhol.az a titka, hogy van olyan kerítés rész, amely mindkét oldala festett. Ahol nem, és egy-két darabot bontunk, ott elegendő a szájmaszk, munkáskesztyű, és már mehet is a platóra. Az meg a veszélyeshulladék-megsemmisítőbe viszi.. Ez nem porzik, pláne ha közben még esik is...

Ne reménykedj, nem hal meg senki

2023. máj. 13. 17:44
 3/33 anonim ***** válasza:
75%
#1-esnél a pont.
2023. máj. 13. 17:45
 4/33 A kérdező kommentje:
Nem használtunk maszkot. Őszinten nem tudtam, hogy ennyire veszélyes. Itt a szomszédok bontott palából csinalják a kerítéseket is. Par házzal arreb tetőt cseréltek, bar az sikpala volt, de nem volt védőfelszerelés. Ma olvastam mennyire veszélyes. És nem vagyok nyugodt
2023. máj. 13. 17:58
 5/33 anonim ***** válasza:
85%
Én is csináltam 23 éve palából keritést, flexel vágtam tiszta pala por voltva fejem, még élek. A palatető az nem olyan veszélyes, ez nagyon el van tulozva.
2023. máj. 13. 18:20
 6/33 anonim ***** válasza:
77%

4# és mit olvastál? Kik lettek eddig betegek palától? Az ácsok? Senki!!!

Aki a gyárakba, azbeszt bányába évekig szívták az azbeszt port, azok!!

2023. máj. 13. 20:11
 7/33 anonim ***** válasza:
76%
Ne félj, mert attól, amit leírtál, semmi bajotok nem lesz. A maszk is fölösleges lett volna. Nagyon-nagyon sok porát kellene éveken át beszívnod, hogy szilikózist kapj. Ismétlem - légy nyugodt!
2023. máj. 13. 20:47
 8/33 anonim ***** válasza:
77%

Akkor van gond ha zárt térben és az azbesztpala morzsolásával dolgoznak.

Önmagában a pala nem ártalmas, csak ha a pici azbesztszálak a levegőbe jutnak és belélegezve a tüdőben rekednek. A fő gond az azbeszt szigetelésekkel, burkolatokkal volt, nem az ilyen egyszerűen leszedhető és egészben kezelhető, kötött felületű darabokkal.

Nem kell aggódnotok.

2023. máj. 13. 22:22
 9/33 A kérdező kommentje:
Milyen az azbesztes szigetelés? Nálunk sok ilyen fekete ilyen dörzsis felületű szigeteles lóg ki több helyen. 2006 ota rakják itt ott felújitasor a szakik. Van egy melléképület, azon csak ugy ott van, félig van csak ráépítve.
2023. máj. 13. 22:31
 10/33 anonim ***** válasza:
77%

#9 Ezekben látsz képeket is róla:

[link]

[link]

A másodikban konkrétan le van írva a 7. oldalon, hogy a nem sérült azbesztpala nem okoz kockázatot, nem kell semmi különlegeset tenni vele.

2023. máj. 13. 23:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!