Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Miből falazzam ezt fel?

Miből falazzam ezt fel?

Figyelt kérdés

Ház mellé szeretnék nyárikonyhát, nyitottat, kerti bútorral, grillel, stb…

Viszont egy falat a szomszéd felől muszáj felfalaznom. Hogyan csináljam? Miből? Nem akarok U alakot csinálni, csak egy hátsó elválasztó falat, a többi nyitott lenne, 2 oszloppal a sarkain és a szomszéd felé lejtő lapos tetőt tennék rá poliuretánból.

Gondolkodtam porfix téglán, de nem kell megvasazni az alaphoz, hogy még véletlen se tudjon dőlni? Vagy a tető az oszlopokkal megfogja? Esetleg zsalukőből amiből az oszlopok is lesznek?

2023. ápr. 21. 07:34
 1/2 anonim ***** válasza:
A jó alap mindenképpen fontos. Hát szerintem ez tőled függ és attól, hogy mennyit szánsz rá. Zsalukő jó ötlet, én még az ytongot hoznám szóba.
2023. ápr. 21. 09:32
 2/2 anonim ***** válasza:

Pillérzsalukő oszlopok vasalva, aztán közé azt raksz, amit szeretnél.

A zsalukő, vagy a kisméretű tégla maradhat kezeletlenül is (utóbbi még design elem is lehet), de pl a porfixet, ytongot legalább hálózni kell.

Felülre önthetsz egy beton koszorú jellegű dolgot, de a fa szerkezetet tartó gerenda (amit kereszt irányba a pillérek tetejére raksz) lecsavarozva is elég.

20, 25,30-as ytongot nem kell összedrótozni, de ha megnyugtat, akkor 2-3 soronként vassal belekötheted a pillérekbe (elég csak az első darabot mindkét oldalon, nem kell a teljes szélességet).

2023. ápr. 21. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!