Njozsef1219 kérdése:
Meghibásodott (kilyukadt és csöpög) egy Radal tip.aluminium 600cm lyuktávolságu 5 tagos (33cm széles) radiátor ilyen típust nem találtam helyette, milyen tipusu radiátorral lehetne helyettesíteni?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 10. 13:21
2/3 anonim válasza:
Elég szokatlan méret ez manapság. Keskeny radiátort lehet kapni, de ezek eléggé magasak is hozzá. Ha használtan nem sikerül keríteni egy ugyanilyet, talán megoldás lehet szénacél csőből, préselhető idomokkal "legyártatni" egy csőregisztert egy víz/gáz/fűtésszerelővel.
3/3 puritan válasza:
Én is belefutottam már ebbe a problémába. A régi öntöttvas radiátoromnak 600mm volt a lyuktávolsága. Amit manapság kapni lehet, azoknak viszont a teljes magassága 600mm, a lyuktávolság pedig kb. 550mm.
Én úgy oldottam meg, hogy a felső bekötés simán egyenesen ment bele, az alsóhoz pedig két réz könyökből, meg egy hollandiból csináltam egy kanyart, amivel kiküszöböltem azt a kb. 5cm eltérést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!