Nyitott rendszerű fűtés bővítése?
Sziasztok.
Van egy nyitott rendszerű gravitációs fűtésünk ami tökéletesen működik is viszont a régi melléképületből lakrész lett kialakítva még pár évvel ezelőtt aminek a fűtését egy kandallóval oldottunk meg viszont most jó lenne bővíteni a rendszert, hogy ne kelljen 2 helyen tüzelnünk csak a kazánban.
A kazán elmenője egy "2" cső amiről van egy leágazás ami egy régi fég gázkazánba csatlakozik viszont már nem működik, nincs használatban.
Arra gondoltam, hogy a gázkazánt leszerelném és az előremenőjéből és visszatérőjéből 1-1 T idommal elcsöveznék az új lakrészbe ahol felszerelek 2 radiátort, természetesen a visszatérőn van egy groundfos keringető szivattyú is ami elkeringetné nekem a vizet abba a 2db radiátorba.
Kérdés az lenne, hogy ez így egyszerűen kivitelezhető ahogy elgondoltam?
A keringető szivattyúnak nem kell egy bizonyos nyomás amiben tud dolgozni? Teljesen nyitott rendszerű a fűtés.
Még nem dolgoztam radiátoros fűtéssel csak padlófűtést csináltam és azt is zárt rendszerben.
Valamint ha kivitelezhető akkor a "gerinc" csövet hányas csővel érdemes vinni? 26-os csőre gondoltam, radiátornak elég leágazni 20-as csővel vagy esetleg 16-os?
Elég sok fát megspórolna nekünk ez az akció ami most kiemelt szerepet is kap a rezsiárak változása miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!