Literszámra tűnik el viz a radiátorokbol, de hová?
Zárt fűtésrendszer. Bejövő hideg vízről lehet feltölteni a rendszert, amit meg is csinalok mikor levegőztetem a radiatorokat. Akkor lehet érezni hogy az összes forró, egész hosszában, egészen a tetejéig.
Alig egy hét alatt az emeleten lévő radiatorokban az also 15-20 cento forró, továbbá hideg.
Ha szellőztetek, rengeteg levegő jön ki, kb traktor gumit fel lehetne fujni, ijbol literszamra megy a feltoltes.
Sehol se csepeg, sehol sincs beázva. Egyetlen tippem hogy a kazán belsejében szivarog el a viz. Na de a levego hol megy be, ha a cső nyomas alatt van vegig?
1 x kell normálisan meg csinálni a légtelenitést,és akkor jó lesz minden.
Ilyen esetekben ismételgetni kel a légtelenitést.A kazán meg nem egy víznyelő. Ha gumi membrán lyukas,abba csak befelé megy víz,kifelé nem nyomja .1 x az is megtelik.Ezután a nyomás már bizt.szelepen fog távozni.
Előző lakásomban nyitott rendszer volt, évi 1 liter vizet kellet pótolni.
A mostni rendszer többször volt legtelenitve, rendesen, tudom hogy kell, több lakásban csinaltam már, es annyi viz eltűnt mar hogy megtelne 10 tágulási tartaly is.
Valahol pedig el kell folynia annak a víznek. Lehet az egyik radiátor könnyezik valahol, ami fűtés során el is illan a forró felületen. Az is lehet, hogy valamelyik hollandinál ereszt a víz, vagy akár többnél. A kazán is lehetséges, amit írtál, de maga a kazán általában erősebb anyagból van, mint a radiátorok, ezért kéne először azokat megnézni. Az összes radiátort, az összes hollandit.
Ha a tágulási tartály lenne hibás, akkor fűtés során vészesen felszökne a nyomás. Mennyi a rendszer nyomása hidegen, mennyi felfűtve és mennyi idő alatt veszíti el a nyomást a rendszer? Mennyire esik le? Mennyi a maximális hőmérséklet a rendszerben?
Az elszökött víz helyén pedig szépen a levegő is be tud szökni. Előző kommentelő jó választ adott, egy petpalackot is ha megtöltesz vízzel, majd csinálsz rá egy lyukat, az is szívni fog be levegőt a lyukon keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!