Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Egy átlag 3,5kW klíma kültéri...

Egy átlag 3,5kW klíma kültéri kivezetéséhez elég egy 60mm átmérőjű lyuk a falban? Ekkora koronafúróm van.

Figyelt kérdés

A két cső szigetelve, plusz a kültéri kondenzvíz visszavezetése (a lakásba lesz visszavezetve), illetve a táp és vezérlő kábel.

Elég lesz egy 60mm lyuk?

2022. júl. 23. 16:38
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Én nem kóklerrel akarom csináltatni, de egyszerűen a klímaszerelés akkora biznisz lett, hogy talán 20 cégből 1, aki igényes a munkájára.

Egyébként lehet, hogy előítéletes vagyok, mert én személy szerint még csak a munkát felmérőkkel találkoztam, így lehet, hogy akik szerelni jönnek, azok precíz, igényes, valós akkreditált szakmunkás végzettséggel rendelkező magyar szakemberek. De gyanítom, hogy ez nem így van.

Ismerősöktől is olyan sztorikat hallok, hogy igénytelen, szar, olcsó szerszámokkal végzik a fúrást.

Én azt szeretném, ha koronafúróval kifúrva lenne a falam, nem mindenféle olcsó szerszámmal szétk*rv@. :)

2022. júl. 24. 11:32
 12/17 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben megértelek, én is hasonló állásponton vagyok.

63-as pvc (lefolyó)csövet vezetek át a falon (könnyűszerkezetes ház), majd két darab 45 fokos idommal fordulok át beltérben. Ebbe remélhetőleg a klímaszerelő be fogja tudni húzni később a szükséges csöveket.

2022. júl. 25. 12:26
 13/17 anonim ***** válasza:
77%

#10: diplomásokkal dolgozok 20 éve (nekem is egyetemi mérnök végzettségem van).

És attól hogy valaki diplomás, még lehet teljesen életképtelen, és nagyon sok tényleg az.

És mivel diplomás, nem lesz neki túl sok szakmunkás haverja akik között 5 klímás van, így kénytelen egy kóklert hivni valahonnan.

A mostani "szakember" felhozatalt látva én is magam csinálom amit tudok.

2022. júl. 27. 09:41
 14/17 NTBS ***** válasza:
Elég lehet.
2022. júl. 27. 15:35
 15/17 anonim válasza:
miért kell a kondenzvizet visszavezetni a lakásba...?
2022. aug. 9. 15:44
 16/17 anonim ***** válasza:

Újból kiírtad?

Azt hittem, hogy már régen készen van.

2022. aug. 9. 16:44
 17/17 anonim ***** válasza:

Ha még mindig gondolkodsz rajta, bízd szakemberre, mert nem jutottál egyről kettőre.

Ha meg nem bízol az egy emberes szakikban, hívjál nagyobb céget:

pl: [link]

308 millióhoz jó sok klímát kellett felrakniuk.

Facebook értékelés 5/4,9! --> szerintem ez igen jónak számít.

Nekem is ők fogják felrakni

2022. aug. 9. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!