A kültéri fagyálló flexibilis burkolatragasztók fúgázásra is használhatók?
Fedetlen teraszt burkolnék teraszlappal. A lapokat leragasztanám kültéri flexibilis fagyálló ragasztóval, és ha lehetne ugyanazt a ragasztót használnám a lapok közötti rések kifugázására is.
Működhet ez így, vagy van olyan speciálisa kültéri flexibilis fagyálló fugázóanyag, amit ilyen helyeken kell használni?
Csak egy “apróság”:
Gondolj bele, hogy fugázás után a ragasztót hogy törlöd le nyom nélkül a lapokról?
Köszönöm a válaszokat.
2: Az általad felvetett probléma nem "apróság". Jogos az észrevételed.
Én -bár a kérdésfeltevéseben azt írtam- valójában nem teraszt burkolnék a teraszlappal, hanem kerti utak (kisebb területek, teraszok) melletti beton lábazatok tetejére tenném a lapokat, fedőlapként. Gyakorlatilag csak a rövid oldalaik érintkeznének, így csak ezek közé kerülne fuga. Számomra kézenfekvő lenne, hogy ugyanazzal a ragasztó anyaggal oldjam meg a fugázást, amivel a lapokat a betonra ragasztom. Akár a ragasztással egy ütemben.
(Nem akartam túlrészletezni a kérdésfeltevésemben, hogy milyen helyen használnám, de így utólag be kell lássam, célravezetőbb lett volna.)
Elkerülendő, hogy a ragasztóval összekenjem a lapok szélét maszkolószalaggal leragasztanám a lapok fugázással érintett éleit, így nem kenődne a ragasztó a lapok látszó felületére. Tisztában vagyok vele, hogy egy nagyobb összefüggő felületnél ez igen macerás lenne, amivel nem lenne érdemes foglalkozni, hiszen vannak kifejezetten ilyen helyekre kifejlesztett fugázók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!