Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Egy átlag 3,5kW klíma kültéri...

Egy átlag 3,5kW klíma kültéri kivezetéséhez elég egy 60mm átmérőjű lyuk a falban? Ekkora koronafúróm van.

Figyelt kérdés

A két cső szigetelve, plusz a kültéri kondenzvíz visszavezetése (a lakásba lesz visszavezetve), illetve a táp és vezérlő kábel.

Elég lesz egy 60mm lyuk?

2022. júl. 23. 16:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
Talán elférnek benne a csövek, de te magadnak nem telepítheted. Gázt is csak igazolványra adnak el.
2022. júl. 23. 16:47
 2/17 anonim ***** válasza:
64%

Kb akkora lyukat fúrtak nálunk is.

DEa kondenzvíz az kint folyik ki.

2022. júl. 23. 16:53
 3/17 anonim ***** válasza:
87%

Én teljesen készre megcsináltam. Átfúrtam, felszereltem kívül-belül és a villanyt is odavittem.

A faszi csak lesett amikor kijött.

Viszont egy huszasból megúsztam.

2022. júl. 23. 17:00
 4/17 anonim ***** válasza:
78%
40 es is elég szokott lenni
2022. júl. 23. 17:10
 5/17 A kérdező kommentje:

Pontosan ezt akarom, mint #3.

Elő akarom készíteni tisztességesen a terepet az úgynevezett “szakembereknek”, akikben baromira nem bízom, és a klíma tényleges beüzemelésén kívül nem akarom, hogy bármihez nyúljanak a házamon.

Amikor kijöttek felmérni a terepet, azt nézte, hogy tudja saját maga számára leggyorsabban feldobni a klímát.

Pl. Megbeszéltük telefonon előre, hogy a kondenzvíz vissza lesz vezetve a lakásba. Erre amikor kijött felmérni a terepet, elkezdte nézegetni hogy hogy tudja átfúrni az szomszéd esőcsatornáját, hogy oda vezesse a vizet. Na akkor eldöntöttem, hogy a szerelés napján szabit veszek ki, és a nyomunkban leszek ezeknek a pecsétes papírral rendelkező kóklereknek.

Nevetséges, hogy milyen arcok adják el klímás szakembernek magukat.

2022. júl. 23. 17:19
 6/17 anonim ***** válasza:
32%

Bőségesen!

2 db 10mm rézcső megy ki a kültérihez (mondjuk azon van kb 20mm-es puha hőszigetelés) és 1 db kb 15mm-es műanyag cső a kondenzvíz kivezető csöve.

Figyelj oda hogy ne az alattad lakók párkányára csöpögjön,mert elég idegesítő a kopogás.

2022. júl. 23. 19:22
 7/17 anonim ***** válasza:
45%
A kültéri egységben nincs kondenzvíz -nálam-, csak a beltériben, azt kell vezetni valahová. -Nálam a lefolyóba megy.
2022. júl. 23. 21:09
 8/17 anonim ***** válasza:
17%
Tuti ötlet kóklerrel csináltatni, így legalább te is dolgozol vele, ő meg el tudja b/szni azt a részt, amihez amúgy sem értesz.
2022. júl. 23. 22:10
 9/17 anonim ***** válasza:
90%

8.

Azért ez nem egy agysebészet.

Sajnos itt a gyíkon is azt látom, hogy az emberek nagyobbik része -gyakorlatilag- semmihez sem ért. Van egy csomó diplomájuk, de egy kilincs/vízcsap/vill.kapcsoló/stb.. felszereléséhez/cseréjéhez már szakembert hívnak, azután hónapokat várnak rájuk, majd azon keseregnek, hogy milyen drága volt, milyen szarul csinálta meg és nem mellesleg mennyi "járulékos kárt" okozott a lakásban a kóklerségével...ami miatt majd újabb szakikat kell hívni...

2022. júl. 24. 05:03
 10/17 anonim ***** válasza:
32%

#9: Mi köze ennek a diplomához? (Azon kívül persze, hogy a tanulatlan mindenre rávágja, hogy a diplomás életképtelen). De látom nem érted, gondolom a diploma hiánya miatt.

Van egy kókler, akit kihívsz, de mivel kókler, ezért dolgozol helyette. Miért feltételezed, hogy ha a munka egyszerűbb részét, (amit ugye hozzáértés nélkül te is meg tudsz csinálni), nem bírja jól elvégezni, akkor majd a szakmunkát pont jól fogja csinálni?

2022. júl. 24. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!