A klíma berendezés megvásárlását, beszerzését valóban csak szakképzett klíma szerelő végezheti el?
Garancia miatt van ez. Amugyte is beszerelheted ha ertesz hozza max ugrik a gari.
Megerdezheted a szerelot persze, de sokan szerintem nem mennek majd bele.
törvény írja elő a gáztöltés miatt. Ez uniós döntés, a szerelőt is, téged ismegbüntetnek ha nem számlátadó szerelő csinálja. Mindenképp fel kell tüntetni a gáz tipusát. A drágább klímáknál egy bizonyos távig nem kell tölteni, mert gyárilag töltött a gép. (pl. GREE)
Tehát elmúlt az az idő, hogy barkácsolok egy klímát otthon.
Én céggel csináltattam, gyárilag tíz év garancia.
A klímát te magad is megvásárolhatod, ugyan nyilatkoznod kell, hogy szakképzett céggel szerelteted fel, de ez csak papír, nem ellenőrzik, ki szerelte fel. Azonban a szerelők többet keresnek egy klíma eladásán, mint a szerelési költségen, így saját klímához nehezen találsz szerelőt (főleg nyáron), ha mégis találsz, jóval drágábban vállalja, mint ha a szerelő hozta volna a klímát. Célszerű olyan szerelőt keresni, akinél van az adott klíma vagy be tudja szerezni és vállalja utána a jótállást is. Ugyanis webshopból rendelt klíma esetén a webshophoz kell fordulnod a garancia miatt, ha le kell szerelni, a saját költségeden kell szerelőt hívnod.
Minden klíma (az olcsók és a drágák is) fel van töltve általában 5 méterig hűtőközeggel, rátölteni csak akkor kell, ha hosszabb a csövezés, de ezt a szerelőnek tudnia kell. Az otthoni barkácsolást felejtsd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!