Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » A klíma berendezés megvásárlás...

A klíma berendezés megvásárlását, beszerzését valóban csak szakképzett klíma szerelő végezheti el?

Figyelt kérdés
Ha igen, kérhetem őt arra, hogy egy adott helyről (pl. egy adott internetes áruházból) rendelje meg nekem az általam kinézett típust?

2022. júl. 10. 18:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
64%
megveszed majd a szerlő beszereli , ezt annyira nem szeretik . szerelő hoz mindent így az olcsóbb . vagy ha van hozzá szerszámod és gázod akkor magad is beszerelheted ez a legolcsóbb de nincs garancia
2022. júl. 10. 18:36
 2/15 anonim ***** válasza:
64%

Garancia miatt van ez. Amugyte is beszerelheted ha ertesz hozza max ugrik a gari.

Megerdezheted a szerelot persze, de sokan szerintem nem mennek majd bele.

2022. júl. 10. 18:43
 3/15 anonim ***** válasza:
87%

törvény írja elő a gáztöltés miatt. Ez uniós döntés, a szerelőt is, téged ismegbüntetnek ha nem számlátadó szerelő csinálja. Mindenképp fel kell tüntetni a gáz tipusát. A drágább klímáknál egy bizonyos távig nem kell tölteni, mert gyárilag töltött a gép. (pl. GREE)

Tehát elmúlt az az idő, hogy barkácsolok egy klímát otthon.

Én céggel csináltattam, gyárilag tíz év garancia.

2022. júl. 10. 18:56
 4/15 anonim ***** válasza:
77%

A klímát te magad is megvásárolhatod, ugyan nyilatkoznod kell, hogy szakképzett céggel szerelteted fel, de ez csak papír, nem ellenőrzik, ki szerelte fel. Azonban a szerelők többet keresnek egy klíma eladásán, mint a szerelési költségen, így saját klímához nehezen találsz szerelőt (főleg nyáron), ha mégis találsz, jóval drágábban vállalja, mint ha a szerelő hozta volna a klímát. Célszerű olyan szerelőt keresni, akinél van az adott klíma vagy be tudja szerezni és vállalja utána a jótállást is. Ugyanis webshopból rendelt klíma esetén a webshophoz kell fordulnod a garancia miatt, ha le kell szerelni, a saját költségeden kell szerelőt hívnod.

Minden klíma (az olcsók és a drágák is) fel van töltve általában 5 méterig hűtőközeggel, rátölteni csak akkor kell, ha hosszabb a csövezés, de ezt a szerelőnek tudnia kell. Az otthoni barkácsolást felejtsd el!

2022. júl. 10. 19:20
 5/15 anonim ***** válasza:
67%
Én megvettem neten és szakszerviz beszerelte.
2022. júl. 10. 21:49
 6/15 anonim ***** válasza:
78%
Mármint márkaszerviz
2022. júl. 10. 21:50
 7/15 anonim ***** válasza:
59%
A legjobb megoldás ha kikeresed a tipust, és azt kóldöd el neki akkár linkként hogy azt vegye meg, és szerelje be.
2022. júl. 11. 00:03
 8/15 anonim ***** válasza:
A klímaszerelők meghatározott márkákkal foglalkoznak, nem fog olyat beszerelni amit ő nem forgalmaz. Ki kell keresni a márka szerinti szakszervizt és örömmel beszerelik.
2022. júl. 11. 07:40
 9/15 anonim ***** válasza:
75%
Klímaszerelő vagyok, nekem csak a klímák anyagdíján van haszon. Nem vállalom beszerzett klíma beszerelését, csak emelt áron, de annak meg semmi értelme.
2022. júl. 11. 08:19
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi tanácsokat, válaszokat. Tulajdonképpen most kezdtem el nézgelődni e téren. Milyen márkákat javasoltok? Egy 50 négyzetméteres lakáshoz milyen teljesítményű készüléket érdemes nézni? (egy készülékkel tulajdonképpen az egész lakást át lehetne keringetni, olyan az elrendezése)
2022. júl. 11. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!