Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kell gázkazán akkoris ha csak...

Kell gázkazán akkoris ha csak fűtésre kell a gáz?

Figyelt kérdés

sziasztok, kell valami gáz kazán, vagy valami “gáz készülék” hogyha csak fűtéshez kell a gáz? amikhez vennék konvektort, olyan felkapcsolhatósat amin lehet állítani a fokot,

vízmelegítéshez vagy fürdéshez bojlert használunk.

elég csak ha bevan gázcsövezve a ház és felvan szerelve gáz óra? amin van ilyen gáz elzáró és megnyitó kar,?

2021. máj. 22. 18:25
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Új építésű házba szerintem már nem szerelnek konvektort, azokat elsősorban olyanok számára gyártják akik be vannak skatulyázva ebbe a fűtési módszerbe. Ha pl. nektek eddig is az volt a lakásban akkor olcsón tudjátok felújítani cserével.
2021. máj. 22. 18:33
 2/18 A kérdező kommentje:

elnézést, azt nem írtam hogy gáz bevezetés előtt álok,

csak a csonk van bent még.

Csak ahol laktunk lakásba régebben, ott nem volt gáz kazán, hanem csak gáz óra egy ki/be elzáró karral.

a meleg pedig ilyen szikráztatós konvektorral volt megoldva ott.

gázkazán nem volt a lakásban.

de én akarok bevezetni az ujj házamba gáz fűtést , és a maszekos gáz szerelő azt mondta hogy kell minden képp valami , ahogy ő mondta “gáz készülék” amire rávágta hogy 300,000 ft az ára.

és azért furcsállom mert egyáltalán nem értek hozzá,

ha ennyire kellene valami “gáz készülék” akkor van gázkazán 200,000 ért is már.

meg hàt amint leírtam, nekünk a régi lakásba semmi ilyen gázkazán nem volt, csak a gázóra, amin volt egy kar amivel elzartan vagy megnyitottam a gázt

2021. máj. 22. 18:44
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Minden gázkészülék, ez a jogi megnevezése a vezetékes földgázzal működő dolgoknak - a gázkazán, konvektor, gáz-főzőlap meg gázkompresszor mind annak minősül, s azonos élet-, robbanás- és munkavédelmi szabályozás vonatkozik rá, de neked ezzel nem kell foglalkoznod. A szerelő gázkészülék alatt szinte biztos, hogy kazánra gondolt. Az, hogy van 200 ezer forintért egy dolog - ha ő mondjuk annak a gyártónak a kazánjaival nem foglalkozik vagy az nem megfelelő a te kéményedhez, lakásod méretéhez és szigeteltségéhez esetleg túl alacsony teljesítményű.
2021. máj. 22. 18:52
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Gázkazánhoz,is van hőfokszabályzó,ott is lehet helyiségenként a radiátoron szabályozni a hőt .

Van gázkazán,a kért összegen belül [link]

2021. máj. 22. 18:53
 5/18 A kérdező kommentje:
a gázkazán akkor nem csak akkor kell hogyha vizet is akarok melegíteni? akkor is kell hogyha csak fütésre kell konvektorokhoz?
2021. máj. 22. 19:03
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Semmi,baj vettem egy nagy levegőt a konvektor működéséhez nem kell külön kazán .
2021. máj. 22. 19:12
 7/18 A kérdező kommentje:

ne haragudjatok ha hülyeségeket kérdezgetek vagy írok, nem akarok senkit se felbosszantani.

akkor ha nekem csak konvektor kell, ami melegíti a szobákat, akkor ahhoz nem kell gázkazán? csak be legyen csövezve és gázóra? ennyi?

2021. máj. 22. 19:32
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Hány helyiséget szeretnél fűteni?
2021. máj. 22. 19:45
 9/18 A kérdező kommentje:
3at, konyha , kis szoba és egy nagyobb szoba :)
2021. máj. 22. 19:52
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Fürdőszoba? Mindenesetre ha három helyiséget szeretnél konvektorral fűteni, akkor 3 készülék fog gázt fogyasztani. Ha mégis a gázkazán mellett döntesz, akkor viszont csak egy. Szerintem egy gázkazánnal és radiátorokkal komfortosabban és gazdaságosabban lehet fűteni mint konvektorokkal.
2021. máj. 22. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!