Építhetek telekhatárra, ha a szomszéd beleegyezik?
Én most építkezek, jelenleg kész a tető, tehát ~40%-os készültségi fokom lehet.
Én is megkérdeztem a szomszédot mivel 60 méter széles a telke, építhetek e telekhatárra, mert nekem csak 19. Bele egyezett, de a jegyző nem... sőt még az eresz csatornámnak is a saját telkemen kellett lennie. Így a min távolság telekhatár -60 cm. De! 60 cmnél nem rakhattam a konyhai páraelszívó, fürdőszoba-wc elszívó, klíma kültéri egységet a ház hátsó falára, csak a tetőre. Így a megoldás az lett, hogy 1 méterrel lett telekhatártól beljebb a ház. Szóval ez volt az ára, hogy az elszívó kivezetések, klíma kültéri oda kerüljenek ahová szerettem volna. És ha már annyi hely van ott mögöttem a napelem inverter is arra a falra kerül.
A közművek is ezen a hátsó területen csatlakoznak a házra, így úgy döntöttem, hogy az 1 méteres területemet a ház mögött is lekerítem, így legalább nem kell kuncsorognom a klíma karbantartások és egyebek miatt.
Lehet más településen a hész engedékenyebb, de nálunk sajnos nem az...
Szal a határon van egy ház.
Azt alakitom akkor át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!