A lakóház telekhatáron van a szomszéd mekkora távolságra építhet garázst a ház falától?
Én úgy tudom, ilyen esetben közvetlenül hozzáépíthet. Ha nem lenne ott a ház, akkor viszont 3 méter távolságot lenne köteles hagyni a határtól.
De kérdezz utána önkormányzat építési osztályán, az a biztos!
"Én úgy tudom, ilyen esetben közvetlenül hozzáépíthet."
Nem építhet hozzá.
Építmény csak az építési helyen helyezhető el, oldalhatáron álló beépítésnél általában (HÉSz szabályozza) 6m az oldalkert.
Hozzá nem, de közvetlenül mellé igen.
Persze, majd elhagy oldalt 6 métert és már át is került a másik szomszéd mellé.
"6m az oldalkert"
Ekkora hülyeséget, hogyan lehet leírni???
Nálunk pl. 15 méter szélesek a telkek.
Ha jobbról és balról is elhagyom a 6-6 métert, akkor középre egy 3 méter széles házat építhetnék.
"Ha jobbról és balról is elhagyom a 6-6 métert, akkor középre egy 3 méter széles házat építhetnék."
Nem megy a néma értő olvasás, nem baj!
Oldalhatáron álló beépítésről van szó!
"Oldalhatáron álló beépítésről van szó!"
Jó, de akkor ez mit jelent? Az egyik oldalon összeérhet két épület, a másikon meg min. 6m a nem beépíthető?
"Jó, de akkor ez mit jelent? Az egyik oldalon összeérhet két épület, a másikon meg min. 6m a nem beépíthető?"
Nem!
Azt jelenti (ism oldalhatáron álló beépítés), hogy a Helyi építési szabályzat szerinti építési vonalra kell "rendezni" az ingatlanokat. Tehát az utca adott oldalán mindenki egy oldalra épít (a telekhatártól max. 1 m-re). És a másik oldalon (az udvarán) elhagy a telekhatártól 6m (vagy annyit amennyit a hész előír, van ahol 3m)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!