Hogy adjam a szomszédok tudtára békésen, hogy nem jól "húzták meg" a telekhatárt?
Kimérést követően kiderült, hogy a szomszédok kerítései (van, ahol fasor is van) nem jó helyen vannak. Ha jelzem feléjük, hogy én szeretném újrakeríteni a rendes határon, akkor mennyire lesznek megértőek?
Úgy tudom, ha nekem nem tetszik a meglévő kerítés, akkor keríthetek én.
Az eddig olvasottak alapján pedig jobbról és a hátsó rész felét keríthetem én, de mivel régen északról (balról) kerítettek, akkor azon az oldalon is felhúzhatom a kerítsem, ugye?
Konkrétumok nélkül milyen válaszra számítasz?
Nem mindegy hogy 20 centi, vagy 2 méter az eltérés...
Mivel a kerítést a saját telkedre kell raknod, így a 40 centiből már csak 20-30 cm marad, ellenben több százezret elköltesz a kerítésre..
Megéri!
A Föld hivatalnál megrendeled a földmérést .Hivatalból értesitést küldenek a mérés idejéről.Már is tud róla .
Kerités nem kötelező már ,az csinál,akink fontos.
A telekhatárt sokan úgy képzelik el, hogy az egy képzeletbeli vonal ami a földön(telekhatáron) fut. Szent és sérthetetlen. Nem így van. Valójában ez egy jogszabályokban meghatározott szélességű sáv. Bár a geodéták mm-nél is pontosabban képesek meghatározni egy telek nevezetes pontjait, mindez hiába. Ettől jogszerűen el lehet térni. A telek besorolása, mérete, stb...-től függően meghatározott százalékban el lehet térni. ±60cm egy zsebkendőnyi telken is elfogadott.
Ugorgyunk...
Kiméretted. Geodéta nem közölte ezeket? Megmutatta hol nagyobb az eltérés a megengedettnél?
Szomszéd:
Meghívod egy kávéra, leültök, megbeszélitek.
Ha szerencséd van belemegy. Te keríthetsz a kijelölt vonalon és boldogan nyírhatod a már nagyobb birtokodon a füvet.
Ha nem megy bele: perre viszed a dolgot.
A pernek bármilyen kimenetele is lesz, két dolog biztos.
1. Agy valag pénzt és időt emészt fel.
2. Lesz egy csomó új haragosod.
Kell ez? Hány száz m²-ről van szó;)
A bíróság ítélete nem biztos, hogy neked kedvez. Ha még is, a szomszédod még évekig húzhatja mire birtokba veheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!