Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Szomszédok mennyire szólhatnak...

Szomszédok mennyire szólhatnak bele?

Figyelt kérdés

Már meglévő teljen álló ház mellé szeretnénk építeni egy új házat.

Sajnos nem sok opció van, hogy a telken belül hol helyezkedjen el és mivel a telek beépíthetősége nem túl nagy szükség lenne emeletre is. Ha nem tervezünk ablakot ami a szomszédok kertjébe néz akkor van más amibe beleszólhatnak? Szeretnénk úgy megoldani, hogy mindenkinek jó legyen, de nem egyszerű..

2018. júl. 25. 14:20
 1/4 anonim ***** válasza:
70%
Ha megkapjátok rá az engedélyt, onnét semmi beleszólásuk.Hová reklamálhatnának? Oda, ahol az engedélyt kiadták. Nem fogják a saját döntésüket felülbírálni.
2018. júl. 25. 14:45
 2/4 anonim ***** válasza:
73%

Mivel ezt az új házat terveztetni kell,a tervezőnek a feladata hogy mindennek utána járjon .

Az önkormányzatnál utána fog nézni,milyen lehetőségek adottak.Ennek megfelelően késziti el a terv rajzot is .

Már lehet a szomszéd oldalra is ablakot,sőt ablakokat is .

Már szomszéd felőli oldalra megváltoztatták az ablakok épitési tilalmát. 180 magasan kell lenni,és 60x 90 es méretü lehet.Hogy ezt milyen formában teszik be,az mindegy .Ahány belső különálló helyiség fala a szomszéd oldalon van,annyi ablak épithető be .

Nektek legyen jó,és ne a szomszédnak .

Nem nagyon szeretik a szomszédok az ilyen megoldásokat,de ellene semmit sem tehetnek jogilag .

2018. júl. 25. 14:50
 3/4 anonim ***** válasza:
56%

Engem egy dologban zavarnál, ha én lennék a szomszéd - de ennek ellenére nem tehetnék semmit - ha eddig csodás panorámám volt a Balatonra, vagy valami mesebeli tájra és innentől kezdve a te házad falát nézegethetném.

Kegyetlen az élet!:(

2018. júl. 25. 17:51
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha minden a jogszabályoknak megfelelő módon van megtervezve és később kivitelezve, akkor gyakorlatilag semmit nem tehet.

Én annó 6 éve amikor a terveket beadtam, akkor az építési engedélyt úgy kaptam meg postán az önkormányzattól, hogy jogerőre majd csak 60 nap múlva emelkedik, és csak utána kezdhetem meg az építkezést.

És a levél alján a "kapják" rovatban nem csak én voltam, meg az Irattár, hanem valamennyi szomszédom is. Ha valamit olyat találtak volna a terven, ami nem a jogszabályoknak megfelelő, akkor megadták a lehetőséget nekik az ellentmondásra. De egyik szomszéd sem kötözködött. Közben kijöttek ellenőrizni is, hogy nem kezdtem-e el a jogerőre emelkedés előtt az építkezést. Meg is fotózták a helyszínt. A törvényes határidő letelte után szépen belefogtam a tervek megvalósításába.

2018. júl. 26. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!