Elég lesz az 1x32A a házban?
Vettem egy házat, ahol jelenleg 1x 32A van bevezetve. Eddig kb. semmit nem hasznaltak, boven boven eleg volt ez. Viszont en szeretnek beepitheto sutot, indukcios fozolapot, villanybojler, moso-szaritogep, mosogatogepet, huto… es akkor meg olyanokrol nem is beszeltunk hogy a furdoben elektromos a torolkozoszarito, mikro, szamitastechnikai eszkozok, stb., stb…
Tudom, egyszerre mindent nem fogok hasznalni ugy sem, de ha mondjuk egyszerre sutok, fozok az mar 6000/6500W maximum terheles. Erdemes lehet bekottetni a 3 fazist?
Szeretnél napelemet, elektromos autót (vagy csak tölthetőt)? Ha igen, akkor ahhoz 3 fàzis kell.
Én azt javaslom 3x16A-t köttess be.
1x32A-el az a baj, hogy rombolás/átépítés nélkül nem tudod tovább bővíteni.
3x16 A-t minimális szereléssel jár tovább bővíteni.
"4 részt nem lehet fullon használni majd egyszerre,"
Lehet mi vagyunk ennyire furák, de ha kifizetem azt a 4 zónás lapot, akkor mind a 4-et használni is szeretnénk.
32A nem elég egy mai gépesített háztartásba
"akkor mind a 4-et használni is szeretnénk."
Lehet szeretnéd. Aztán sosem fogod.
Nálunk 1x25A van, viszont se mikró, se főzőlap, se mosogatógep, se szárítógép.
Már a mosógép+porszívó+elektromos sütő önmagában határon játszik, igazából annyi a szerencse, hogy a kismegszakítók an van valamennyi tartalék, a 25A egy darabig terhelhető 30A-rel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!