Milyen egy acelszerkezetes könnyűszerkezetes házban lakni?
Olyan mint másba lakni. Tartósabb a fánál. Kérdés a kivitelezés.
Most télen jól átlehet nézetni hőkamerával, hogy mennyire jó a kivitelezés. De kérdés, hogy idővel megmarad e.
Hat a hirdetésben az van hogy eladó könnyű szerkezetes ház.
Az épület 2003-ban, a tulajdonos találmánya alapján, saját kezűleg került megépítésre, mely cölöpalapokon áll. Az épület kettős szigetelésű, földrengés- és viharálló, elektrosztatikus térrel rendelkezik, mely taszítja a nedvességet, az acélszerkezet ennek következtében nem korrodálódik.A szerkezeti kialakításnak és a találmánynak köszönhetően energiatakarékos.
Földszintes? Mert akkor mernék rá fogadni, hogy szimplán gipszkarton vázszerkezetből van, ahogy abból vannak a vontatható miniházak is!
Egyébként az igaz, hogy földrengésálló, láttam róla teszteket, 8-as erősségű földrengést is úgy bírnak el, hogy teljesen épen marad az épület.
Az elektrosztatikus tér, ami taszítja a nedvességet az nem tudom milyen lehet, ott égnek áll a hajad? :) Szóval itt szerintem szimplán arról van szó, hogy párazáró hőtükörfólia felragasztásra került az épület falszerkezetének a belső felén! Amivel meg nem kell büszkélkedni, hisz ez alap, így a helyes!
A fele süket duma, de az abszolút igaz, hogy energiatakarékos, kiemelkedően jól szigetelnek a könnyűszerkezetes házak, könnyen kifűthetőek.
Ez azért épült így, könnyűszerkezetből, cölöpökre, mert tudomásom szerint 2003-ban így, ebben a formában lehetett építeni engedély nélkül is! Így lehetett építeni olyan helyre is, ahová épület elvileg nem épülhetne.
Ami sajátkezűleg, laikus által épül (épület) azzal én nagyon bizalmatlan szoktam lenni, csak abban bízok, amit én magam építek meg.
Ha van rá mód, akkor kérj fotót a még épülő épületről, hogy néz ki a vázszerkezet, hogy épült meg. Esélyes, hogy van róla fotó. Ha ez megvan, akkor kérd ki szakértő véleményét.
Az, hogy milyen benne élni, arra nem tudom hogy kellene válaszolni, ugyanolyan élni benne, mint egy téglaházban. Nem ez a főkérdés, hanem az, hogy az statikailag rendben van-e, azaz az a kérdés, hogy meddig lehet azt lakni! Továbbá kérdés, hogy komolyan gondoljátok-e, hogy huzamosabb ideig ebben a házban laktok? Mert még pár évtizednek el kell telnie ahhoz, hogy Magyarországon a bizalmatlanság a könnyűszerkezet irányába megszűnjön, értsd most nehezebben eladható, mint egy tégla és úgy látom ez nem pár év alatt fog megváltozni.
Ja és értsd, ennek okán ebből az árból nyugodtan alkudhatsz, bármennyi is az ára! Nem állnak sorban ezért a házért, ebben biztos lehetsz!!!
Ez attól függ hogy épül föl egy fal! Az, hogy sok esetben úgy épül egy belső gipszkartonfal, hogy az UW profilokra nem ragasztanak szivacscsíkot mert hogy az meg mi a lóf-sznak kell, hogy nincs megfelelő falvastagság, hogy nem hanggátló gipszkartont használnak (mert drága), stb. ez igen oda vezet, hogy olyannal még nem találkozhattál (én is csak egyszer!)...
Érdekes egyébként, hogy a duplafalat, ami kiválóan megakadályozza ezt, azt nagyon hamar elengedte az épipar annak súlyos anyagköltsége okán, pedig az jól hangszigetel. Kétszer kell építeni falszerkezetet 50-esből legalább és közötte kell hagyni 1cm rést, nem érhet össze!
Nem tudjuk használni ezeket az anyagokat és nem is akarjuk jól használni!
Egyébként könnyűszerkezetes háznál a kaposvári készházgyárnak a fala na az olyan, hogy jól szigetel! Azzal is csak egyszer találkoztam és hála Istennek nem villanyt szereltem benne, mint vendég voltam benne!
Ha van ÉMI engedélye csak akkor vedd meg. 2003-ban még így nevezték, jelenleg NMÉ.
Ha nincs ilyen papírja ne vedd meg, ebben az esetben lakáshitelt sem kapsz rá csak személyi hitelt.
Még perelni sem tudsz, ha valami komoly szerkezeti problémával találkoznátok a későbbiekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!